Απώλειες 1% στη Wall

Με απώλειες έκλεισε απόψε η συνεδρίαση στη Wall Street, ενώ πρόθεση της Fed δείχνει να είναι μια επιθετική αύξηση των επιτοκίων.

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κατέγραψε πτώση, καθώς ο διοικητής της Fed του Ρίτσμοντ, Τόμας Μπάρκιν, τόνισε πως η «τράπεζα έχει τα εργαλεία και την αξιοπιστία να ρίξει τον πληθωρισμό» και πρόσθεσε πως «η ύφεση είναι ένα ρίσκο στην προσπάθεια να μειώσουμε τον πληθωρισμό στο επίπεδο του 2%)», σημειώνοντας ότι το ενδεχόμενο ύφεσης «δεν χρειάζεται να είναι ολέθριο». Άνοιγμα για χαλάρωση στην αύξηση των επιτοκίων της Fed αν υπάρξει αποκλιμάκωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ έκανε το μέλος του ΔΣ της τράπεζας και επικεφαλής του παραρτήματος της Fed στην Ατλάντα, Ράφαελ Μπόστιτς.

Ενισχύθηκε η καταναλωτική εμπιστοσύνη των Ηνωμένων Πολιτειών, πάνω και από τις προβλέψεις, κατά τον Αύγουστο, επαναφέροντας την αισιοδοξία για την οικονομία της χώρας. Ειδικότερα, ο δείκτης του Conference Board ανέβηκε στο 103,2 από 95,3 τον Ιούλιο, η πρώτη άνοδος μετά από τρεις συνεχόμενους μήνες με κάθοδο. Όπως αναφέρει έρευνα του Bloomberg , η διάμεση πρόβλεψη έκανε λόγο για άνοδο στο 98. Η καταναλωτική εμπιστοσύνη ενισχύθηκε από την πτώση των τιμών της βενζίνης και τα πρώτα σημάδια επιβράδυνσης του πληθωρισμού.

Μειώθηκαν οι τιμές κατοικιών στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Ιούνιο, όπως αναφέρει ο δείκτης της S&P CoreLogic Case-Shiller. Συγκεκριμένα, ο δείκτης ενισχύθηκε 18% σε ετήσιο επίπεδο, έναντι ανόδου 19,9% που είχε σημειώσει τον Μάιο. Ο δείκτης για τις 20 μεγαλύτερες πόλεις ανέβηκε 18,6% έναντι αύξηση 20,5% τον Μάιο, ενώ ο δείκτης για τις 10 μεγαλύτερες πόλεις της χώρας ενισχύθηκε 17,4% έναντι αύξησης 19,1% τον Μάιο. Στο δείκτη με τις τιμές στις 20 μεγαλύτερες πόλεις, σύμφωνα με το CNBC, τη μεγαλύτερη άνοδο στις τιμές κατοικιών σημείωσαν οι Τάμπα 35%, Μαϊάμι  33% και το Ντάλας 28,2%.

Ο Ίλον Μασκ κλήτευσε έναν πληροφοριοδότη της Twitter Inc, ζητώντας έγγραφα και επικοινωνίες σχετικά με τις αδυναμίες που έχει η εταιρία τόσο σε ζητήματα πλασματικών χρηστών, αλλά και ασφάλειας, καθώς ο δισεκατομμυριούχος δίνει μάχη για να τερματίσει συμφωνία για την εξαγορά της Twitter έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως έγινε γνωστό χθες από δικαστικά έγγραφα. Ο Μασκ ζητάει πληροφορίες από τον πληροφοριοδότη Πέιτερ Ζάτκο κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο η Twitter καταμετράει τους πλασματικούς λογαριασμούς των χρηστών της πλατφόρμας. Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι αποχωρεί από τη συμφωνία για την εξαγορά της εταιρίας επειδή η Twitter τον παραπλάνησε, όπως και τις αρμόδιες αρχές, σχετικά με τον αληθινό αριθμό των πλασματικών λογαριασμών. Επίσης, ο Μασκ ζήτησε έγγραφα και επικοινωνίες σχετικά με προσπάθειες που φέρονται να έγιναν για να αποκρύψουν αδυναμίες σε ζητήματα ασφάλειας, αναφορικά με τη συμμόρφωση με τη συμφωνία της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου του 2011, αλλά και “την εμπλοκή της Twitter σε οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα.”

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones τερμάτισε στις 31,790.74 μονάδες, με πτώση 0.96%.

Παράλληλα, ο S&P 500  έφτασε στις 3,986.92 μονάδες, χάνοντας 1.08%.

Κλείνοντας, ο τεχνολογικός Nasdaq βρέθηκε στις 11,883.14 μονάδες, με απώλειες 1.12%.

Οι τιμές του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έπεσαν 13,40 δολ. ή 0,8% και έφτασαν στα 1.736,30 δολ. ανά ουγγιά

Στο πετρέλαιο, το συμβόλαιο Οκτωβρίου για το WTI διολίσθησε κατά 5,37 δολάρια ή 5,5%, όντας στα 91,64 δολάρια ανά βαρέλι. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent για τον Οκτώβριο έπεσαν 7,12 δολάρια ή 6,8%, στα 97,97 δολάρια ανά βαρέλι. φτάνοντας ενδοσυνεδριακά στα 97,91 δολάρια.


sofokleousin.gr