Απολύθηκε από το «Βήμα» ο γιος του παιδοβιαστή του Κολωνού

Απολύθηκε από το «Βήμα» ο διπλωματικός συντάκτης Βασίλης Μίχος, γιος του Ηλία Μίχου που έχει συλληφθεί για βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό. .
Σε ανάρτησή του στο facebook, ο δημοσιογράφος  αναφέρει ότι απολύθηκε μετά την αποκάλυψη της δράσης του πατέρα του, στον οποίο αποδίδει «φρικτές και κτηνώδεις πράξεις». Διερωτάται αν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη, που θα δικαιολογούσε την απομάκρυνση του από την εφημερίδα.

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και ο όμιλος “Alter Ego”, στον οποίο ανήκει «Το Βήμα». Επισημαίνει ότι δεν στιγματίζει ανθρώπους με κριτήριο την οικογενειακή σχέση. Ωστόσο, αποκαλύπτει ότι ο Βασίλης Μίχος «αποδέχθηκε ότι εδώ και εβδομάδες γνώριζε για τη δράση του πατέρα του και εκ των πραγμάτων ήταν μέρος μιας προσπάθειας να αποσιωπηθεί η βαρβαρότητα σε βάρος της ανήλικης».

Στο πλαίσιο αυτό, σημειώνει ο όμιλος, ζήτησαν από τον δημοσιογράφο να μείνει στο περιθώριο μέχρι να διερευνηθεί πλήρως η υπόθεσ. Εκείνος δεν το αποδέχθηκε και «έθεσε εαυτόν εκτός ομίλου».

Η ανάρτηση του Βασ. Μίχου:
«Οι φρικτές και κτηνώδεις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο πατέρας μου δεν χωρούν σε ανθρώπινο νου. Όμως υπάρχει οικογενειακή ευθύνη;
Οι περισσότεροι φαίνεται πως την υιοθετούν. Την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, η διεύθυνση της εφημερίδας «Το Βήμα» με απέλυσε. Με ταύτισαν με όσα κατηγορείται ο πατέρας μου.
Είμαι πολύ περήφανος που για δύο χρόνια ήμουν διπλωματικός συντάκτης του «Βήματος». Ήταν σπουδαία εμπειρία· την πέτυχα και την έζησα με τη δουλειά μου. Και είμαι περήφανος για αυτό!
Αν υπάρχουν κτήνη που κάνουν όσα ακούμε και διαβάζουμε τις τελευταίες μέρες, φροντίστε να μη γίνεστε και εσείς κτήνη «σκοτώνοντας», απειλώντας ή καταστρέφοντας ανθρώπους που δεν έχουν καμία ευθύνη».

Η ανακοίνωση του ομίλου Alter Ego

«Δεν πήραμε αβασάνιστα, ούτε ελαφρά τη καρδία, την απόφαση διακοπής της συνεργασίας μας με τον κ. Παναγιώτη Μίχο.

Σεβόμαστε τους συνεργάτες μας και δεν δεχόμαστε λογικές ισοπεδωτικού στιγματισμού ανθρώπων με κριτήριο την οικογενειακή σχέση. Σε αυτό το πλαίσιο, του ζητήσαμε ευλόγως να μείνει στο περιθώριο, μέχρις ότου διερευνηθεί πλήρως η όλη υπόθεση.

Και τούτο γιατί ο ίδιος αποδέχθηκε ότι εδώ και εβδομάδες γνώριζε για τη δράση του πατέρα του και εκ των πραγμάτων ήταν μέρος μιας προσπάθειας να αποσιωπηθεί η βαρβαρότητα σε βάρος της ανήλικης.

Μη αποδεχόμενος τη λογική και δίκαιη πρότασή μας, έθεσε εαυτόν εκτός ομίλου».


sofokleousin.gr