Αταμάν: «Περιμένουμε να ξεκινήσει Μάη η Ευρωλίγκα και να ολοκληρωθεί τέλος Ιουνίου»

Η Ευρωλίγκα όπως και γενικότερα ο αθλητισμός έχει σταματήσει λόγω του κορωνοϊού. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα ξεκινήσει και πάλι, με τον Εργκίν Αταμάν από την μεριά του να τονίζει σε δηλώσεις του πως οι Τούρκοι έχουν την πεποίθηση πως η διοργάνωσης θα επαναλειτουργήσει τον Μάιο.

Ο προπονητής της Εφές δήλωσε ότι: «Πιστεύω πως η αναβολή της Εuroleague ήταν αναπόφευκτο μέτρο. Είναι σωστή απόφαση. Οι παίκτες μου δεν θα ήταν σε θέση να παίξουν. Είναι ενάντια στο πνεύμα του fair play. Αυτή τη στιγμή είμαστε όλοι προβληματισμένοι

Θέλουμε να σκεφτόμαστε αισιόδοξα, αλλά δεν νομίζω πως η Euroleague θα ξεκινήσει στις 10 Απρίλη. Σαν αποτέλεσμα των κανόνων καραντίνας στις χώρες, περιμένουμε πως θα ξεκινήσει τον Μάη και να τελειώσει στο τέλος Ιουνίου, όπως το Champions League. Οι διοργανωτές, οι ομάδες και οι αθλητές δουλέψαμε σκληρά μέχρι να σταματήσει η σεζόν. Θέλουμε την ανταμοιβή των προσπαθειων μας».

Για το πως κρατά τους παίκτες έτοιμους: «Δεν είναι δυνατόν να περιμένουν για 1-1.5 μήνα οι αθλητές και μετά να ξεκινήσουν να τρέχουν. Δώσαμε στους παίκτες οδηγίες μέχρι την Κυριακή. Από το ξεκίνημα της εβδομάδας, σε γκρουπ 2 και 3, χωρίς να τους βάζουμε όλους μαζί. Ίσως κάνουμε κάποιες προπονήσεις και σε ανοιχτό. Κάνουμε καθημερινή προπόνηση με τον κάθε παίκτη να χρησιμοποιεί τις μπάλες του. Θέλουμε να προπονούμαστε για 75-90 λεπτά. Η προπόνηση είναι σημαντική σε σωματικό και πνευματικό τομέα. Το να κάθεσαι και να μην κάνεις τίποτα είναι επικίνδυνο».

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
ΣΑΣ…


Πηγή

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ