Αθλήτριες από 22 χώρες στο «Aphrodite Cup 2020»

Η καθιερωμένη, πλέον, γιορτή της ρυθμικής γυμναστικής, θα αποτελέσει και πάλι την καλύτερη διαφήμιση για το άθλημα, αποτελώντας τη μοναδική διοργάνωση που διεξάγεται στην Ελλάδα και περιλαμβάνεται στο επίσημο αγωνιστικό ημερολόγιο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG).

Συνολικά 260 αθλήτριες από 22 χώρες (Βέλγιο, Γερμανία, Ελβετία, Εσθονία, Ινδονησία, Ιρλανδία, Ισραήλ, Καζακστάν, Καναδάς, Κιργιστάν, Κορέα, Λετονία, Μολδαβία, Νορβηγία, Πορτογαλία, Ρωσία, Σλοβενία, Σουηδία, Τουρκία, Τσεχία, Χιλή και Ελλάδα) έχουν κλείσει θέση στο 6ο «Aphrodite Cup», στο οποίο θα δώσουν πρόσθετη λάμψη με την παρουσία τους οι εκπρόσωποι των Εθνικών ομάδων γυναικών και νεανίδων.


Σουντανί: Τα παιχνίδια της μοίρας και η δύναμη της ψυχής

Ειδικά, μάλιστα, για την πρωταθλήτρια του ατομικού, Ελένη Κελαϊδίτη, και για τα κορίτσια του ανσάμπλ γυναικών (Χρύσα Μουτάφη, Ιωάννα Τζιατζιά, Χριστίνα Ρήγα, Κατερίνα Παγουλάτου, Ραφαηλία Γουργιώτη, Λυδία Κυριαζή), η διοργάνωση θα αποτελέσει ένα ιδιαίτερα σημαντικό τεστ ετοιμότητας, καθώς τον Απρίλιο και τον Μάιο θα κυνηγήσουν την τελευταία τους ευκαιρία για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020.

Επιπλέον, το «Aphrodite Cup» έχει ξεχωριστή κοινωνική και περιβαλλοντική διάσταση, με δεδομένο ότι αναδεικνύει ένα αμιγώς γυναικείο άθλημα και διεξάγεται πάντοτε σε ημερομηνίες κοντινές στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ενώ παράλληλα προωθεί τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, έχει ενταχθεί στη Β’ βαθμίδα του συστήματος πιστοποίησης Green Sports League και γι’ αυτό αποτελεί σημείο αναφοράς για τις διοργανώσεις γυμναστικής, διεθνώς.

«Επιδίωξή μας είναι το Aphrodite Cup να ανεβαίνει επίπεδο κάθε χρόνο και να ανταποκρίνεται στις υψηλές προσδοκίες των ομάδων από όλο τον κόσμο, που επιλέγουν τον συγκεκριμένο αγώνα για την οργανωτική του αρτιότητα και για την ποιότητά του. Η φετινή διοργάνωση θα είναι ξεχωριστή, επειδή αποτελεί την κορύφωση της προσπάθειας των Εθνικών μας ομάδων ενόψει των τελευταίων τουρνουά πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Επιπλέον, για τις υπόλοιπες Ελληνίδες αθλήτριες είναι μία σημαντική ευκαιρία να αγωνιστούν πλάι σε ξένες πρωταθλήτριες, να αποκτήσουν εμπειρίες και να γίνουν καλύτερες. Σε συνεργασία με την Ε.Γ.Ο., με τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου και με όλους τους υποστηρικτές μας, προετοιμαζόμαστε για να παρουσιάσουμε μία διοργάνωση ανώτερη από όλες τις προηγούμενες», δήλωσε η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και του Γ.Ο.Π.Φ. «Η Αρμονία», Ελένη Μιχοπούλου.

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ…


Πηγή

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ