Ατρόμητος – ΟΦΗ: Η τράμπα Ναμπί – Μανδά και τα «κλειδιά» του deal

Ατρόμητος και ΟΦΗ προχώρησαν σε ένα σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα deal με τον πρώτο να αποκτά τον Ναμπί και τον δεύτερο τον Μανδά

Συνήθως τέτοιες συμφωνίες τις βλέπεις περισσότερο σε χώρες όπως η Ιταλία. Σίγουρα, πάντως, όχι στην Ελλάδα. Ατρόμητος και ΟΦΗ προχώρησαν σε ανταλλαγή με τον πρώτο να αποκτά τον Αντίλ Ναμπί και τον δεύτερο τον Χρήστο Μανδά.

Αρχικά η υπόθεση που έτρεχε εδώ και πολύ καιρό ήταν του δεύτερου. Ο Μανδάς μένει ελεύθερος το καλοκαίρι. Δεν πήρε τις ευκαιρίες που θα περίμενε στο Περιστέρι και έτσι ψαχνόταν για να πάει αλλού. Ο ΟΦΗ τον προσέγγισε, όπως μπορούσε να κάνει από την Πρωτοχρονιά, του εξέφρασε το ενδιαφέρον του και τον έπεισε.

Στην ουσία το μόνο που απέμενε, ήταν να βρεθεί η άκρη ανάμεσα στις δύο ομάδες. Έχοντας αφήσει ελεύθερο τον Κέναν Πίριτς ο Ατρόμητος, έπρεπε πρώτα να αποκτήσει κάποιον για να δώσει από τώρα τον Μανδά. Τελικά ήρθε σε συμφωνία με τον Κάρλο Λέτιτσα και κάπως έτσι άνοιξε ο δρόμος για τον Μανδά.

Στις επαφές των δύο ομάδων έπεσε στο τραπέζι και το όνομα του Ναμπί. Ο Νίκος Νιόπλιας δεν τον είχε στα βασικά του πλάνα, τον χρησιμοποιούσε μόνο ως αλλαγή (σ.σ. εξαίρεση το ματς στην Τρίπολη) κάπως έτσι ο ΟΦΗ ήταν θετικός στο να τον αφήσει. Ένας από τους βασικούς λόγους ήταν ότι θα γλίτωνε το συμβόλαιό του. Από τη στιγμή που οι αποδεσμεύσεις δεν έχουν πάει όπως θα περίμεναν στην Κρήτη, θεωρήθηκε κέρδος το να φύγει έστω και αυτό το συμβόλαιο από τον προϋπολογισμό.

Κάπου εδώ να σημειωθεί πως ο Κρις Κόλμαν έχοντας άποψη για τον Ναμπί, τον ήθελε. Βέβαια υπάρχουν παίκτες στο Περιστέρι με παρόμοια χαρακτηριστικά και είναι απορίας άξιο πώς θα χωρέσουν για παράδειγμα οι Μουνίθ και Μπεντινέλι με τον Ναμπί. Ωστόσο, τον τελευταίο ο Κόλμαν τον ήξερε, τον ήθελε και τον πήρε.

Ατρόμητος και ΟΦΗ προχώρησαν σε ένα deal που βγάζει κερδισμένες όλες τις πλευρές, όπως και τους ποδοσφαιριστές που βρίσκονται σε αυτό. Ο Ναμπί αναμένεται να έχει πιο ενεργό ρόλο, ενώ ο Μανδάς θα έχει μπροστά του μία νέα πρόκληση.


Πηγή