Αξία στην υποτιμημένη Οσταπένκο

Τελική ευθεία στο Λιντζ, ημιτελικά με την Εκατερίνα Αλεξάντροβα να αντιμετωπίζει την Γέλενα Οσταπένκο. Ισορροπημένο ματς, ντέρμπι με τον άσο της Αλεξάντροβα να είναι υπερβολικά χαμηλά. Στο 1.57 για την ακρίβεια, αλλά η συγκεκριμένη απόδοση υποτιμά την Λετονή. Το πρώην Νο 5 του κόσμου, στην καλή της ημέρα μπορεί να νικήσει οποιαδήποτε παίκτρια, αλλά σίγουρα στην κακή της ημέρα μπορεί να κάνει… παγκόσμιο ρεκόρ σε διπλά λάθη και να χαρίσει πολλούς πόντους στην αντίπαλο.

Πάντως, την τρέχουσα εβδομάδα η Οσταπένκο αποδίδει σε πολύ καλό επίπεδο, απέκλεισε Κόρπατς, Κορνέ και Ριμπάκινα, ενώ δεν υπάρχει διαφορά ποιότητας με την Αλεξάντροβα. Επιπλέον φαίνεται να έχει θετική επίδραση η αλλαγή προπονητή, καθώς εδώ και λίγες ημέρες δουλεύει με την Μαριόν Μπαρτολί.

Η Αλεξάντροβα είναι ανερχόμενη τον τελευταίο χρόνο, διαθέτει ένα έξοχο φόρχαντ, αλλά δεν ξεχωρίζει για τη σταθερότητά της. Έχασε σετ τόσο από την Κρ. Πλίσκοβα όσο και από τη Σίγκεμουντ. Στη συνέχεια νίκησε την ασταθέστατη Μλαντένοβιτς, ενώ στα μεταξύ τους είναι στο 1-1. Ο φαβοριτισμός της είναι υπερβολικός. Θα μπορούσε να ήταν άσος του 1.80 σε αυτή την περίπτωση και όχι του 1.57. Στήριξη στην Οσταπένκο λόγω αγωνιστικής κατάστασης και απόδοσης.

to10.gr