Μπαχτσελί: Στην Τουρκία ανήκουν πλέον τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Συνεχίζεται το κρεσέντο τουρκικής προκλητικότητας, αυτή τη φορά από τον κυβερνητικό εταίρο του Ταγίπ Ερντογάν, τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος δήλωσε πως τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου ανήκουν πλέον στην Τουρκία.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ), σε ομιλία προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα του τόνισε: «Στην Ελλάδα μάλιστα παρέμεινε μόνο το δικαίωμα χρήσης αυτών των νησιών. Σύμφωνα με το 13ο άρθρο αυτής της συμφωνίας, αποφασίστηκε ότι η Ελλάδα δεν μπορούσε να στρατιωτικοποιήσει τα νησιά. Όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, που δόθηκαν στη χρήση της Ελλάδας, χωρίς στρατιώτες και όπλα, γέμισαν με στρατιώτες και όπλα. Η κυριαρχία των νησιών του Βορείου Αιγαίου βρίσκεται αναμφίβολα και νόμιμα πλέον στην Τουρκία. Το ίδιο ισχύει και για τα Δωδεκάνησα», .

«Θα τυφλώσουμε όσους διεκδικούν τα δικαιώματά μας. Ανακοινώνω στον κόσμο, δεν θα αφήσουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματά μας, θα τυφλώσουμε όσους διεκδικούν τα δικαιώματά μας και τον νόμο μας. Δικαίωμα σημαίνει τιμή. Ο Έλληνας πρωθυπουργός χτύπησε το τσεκούρι στην πέτρα, δεν είμαστε μόνοι. Έχουμε τον Θεό, έχουμε το έθνος μας, έχουμε νίκες να φτάσουμε» επεσήμανε ο Μπαχτσελί.


sofokleousin.gr