Μπάιντεν: Πύραυλος της Ουκρανίας χτύπησε την Πολωνία

Πηγή του ΝΑΤΟ δήλωσε πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ενημέρωσε τους εταίρους στην Ομάδα των Επτά (G7) και στο ΝΑΤΟ ότι η έκρηξη στην Πολωνία προκλήθηκε από πύραυλο της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας, συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει και το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας σημειώνοντας πως η έκρηξη σε πολωνικό έδαφος που σημειώθηκε χθες Τρίτη προκλήθηκε από ουκρανικό αντιαεροπορικό πύραυλο και πως τα ρωσικά πλήγματα στην Ουκρανία δεν έφθασαν πιο κοντά από 35 χλμ. από τα σύνορα με την Πολωνία.

“Οι φωτογραφίες που δημοσιοποιήθηκαν το βράδυ της 15ης Νοεμβρίου στην Πολωνία από τα συντρίμμια που βρέθηκαν στο χωριό Σεβόντοφ ταυτοποιήθηκαν αδιαμφισβήτητα από ειδικούς της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας ως στοιχεία ενός κατευθυνόμενου αντιαεροπορικού πυραύλου του αντιαεροπορικού συστήματος S-300 της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας”, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας.

Δεν είναι δυνατό να επαληθευθούν οι εικόνες ή η ταυτοποίηση από ανεξάρτητη πηγή.

Ο πρόεδρος της Πολωνίας, χώρας μέλους του ΝΑΤΟ, δήλωσε νωρίτερα πως η Βαρσοβία δεν έχει απτές αποδείξεις για το ποιος πυροδότησε τον πύραυλο που έπληξε ένα πολωνικό εργοστάσιο σιτηρών περίπου 6 χλμ. από τα σύνορα με την Ουκρανία με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποι.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε επίσης ότι δεν στοχοποίησε το Κίεβο στη διάρκεια των χθεσινών εκτεταμένων πληγμάτων. Δημοσιογράφοι του Ρόιτερς στην πόλη ανέφεραν πυραυλικά πλήγματα, μεταξύ άλλων και σε κτίρια κατοικιών, και διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος στην πόλη χθες σε μερικές από τις πιο σφοδρές επιθέσεις που έχουν σημειωθεί αφότου η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία πριν από εννέα μήνες.


sofokleousin.gr