Μπαρτομέου: «Οι παίκτες είπαν ναι από την πρώτη στιγμή»

Τα καταλανικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι κάποιοι παίκτες της μπασκετικής Μπαρτσελόνα σκέφτονται να φύγουν, όμως ο πρόεδρος Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομάου πιστεύει ότι δεν θα συνεχιστούν οι αντιδράσεις. «Στο τέλος θα συμφωνήσουν και αυτοί» ανέφερε ο επικεφαλής του Συλλόγου.

Ο Μπαρτομάου μίλησε για την τηλεδιάσκεψη με τους αρχηγούς της ομάδας ποδοσφαίρου, λέγοντας ότι «με τον εκτελεστικό διευθυντή, Όσκαρ Γκράου κάναμε τηλεδιάσκεψη με Μέσι, Μπουσκέτς, Πικέ και Σέρτζι Ρομπέρτο και τους είπαμε ότι θέλαμε να μειώσουν τον σταθερό μισθό για όσο θα διαρκέσει η Κατάσταση Συναγερμού και είπαν ναι από την πρώτη στιγμή».

Η απάντηση άργησε δέκα μέρα, αλλά ο Μπαρτομάου ισχυρίστηκε ότι αυτό συνέβη επειδή «έπρεπε να μιλήσουν και με τους υπόλοιπους παίκτες».

Αναφορικά με τη ζημιά στο οικονομικό, ο Μπαρτομάου την προσδιόρισε στα «14 εκατομμύρια ευρώ από την πρώτη ομάδα (σ.σ. ποδοσφαίρου) και άλλα δύο εκατομμύρια από τις άλλες ομάδες (σ.σ. μπάσκετ, χάντμπολ, χόκεϊ με πατίνια, ποδόσφαιρο σάλας), επειδή πρόκειται για τον σταθερό μισθό, και όχι για τα διάφορα μπόνους. Συνολικά, 16 εκατομμύρια ευρώ τον μήνα. Αν κρατήσει τρεις μήνες, δηλαδή, 56 εκατομμύρια συνολικά. Αν η Κατάσταση Συναγερμού κρατήσει ένα μήνα, η μείωση είναι της τάξεως του 5,75% του ετήσιου μισθού. Αν διαρκέσει 45 μέρες, ένα 8,6% και αν κρατήσει δύο μήνες, που δεν το πιστεύουμε, ένα 11,5%».

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
ΣΑΣ…


Πηγή

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ