Μπαρτζώκας: «Πιστεύουμε ότι θα υπάρχει ισονομία στην Basket League»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έκανε μια συνολική αναφορά στη σεζόν που έρχεται για τον Ολυμπιακό αλλά και μια… ειδική για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης για την παρουσίαση της φανέλας του Ολυμπιακού, ο Γιώργος Μπαρτζώκας προχώρησε σε ενδιαφέρουσες δηλώσεις.

Ο Μπαρτζώκας αναφέρθηκε στην επιστροφή του Ολυμπιακού στην Basket League τονίζοντας τη λέξη «ισονομία». Και παράλληλα αναφέρθηκε στη «συλλογική ευθύνη» που θέλει να υπάρχει στον τρόπο παιχνιδιού όπως και στην παρουσία της ομάδας στην Euroleague.

«Βρισκόμαστε σε μια φάση που οι παίκτες μαθαίνουν ακόμα πώς να παίζουν μέσα από τα φιλικά και προσπαθούν να βρουν αγωνιστικό ρυθμό» είπε χαρακτηριστικά ο κόουτς του Ολυμπιακού. Και πρόσθεσε: «Η εικόνα που βγάζεις στο γήπεδο εξαρτάται από τον αντίπαλο και από το ρόστερ που έχεις. Εγώ θέλω να υπάρχει πάθος και μια συλλογική ευθύνη για το πώς παίζουμε. Πλέον το μπάσκετ έχει γίνει απόλυτα ομαδικό άθλημα. Αν πας σε ατομικό παιχνίδι, συνήθως αποτυγχάνεις».

Σε ό,τι αφορά στην επιστροφή της ομάδας στην Basket League, ο κόουτς του Ολυμπιακού τόνισε με νόημα:

«Είναι μεγάλη η χαρά μας που επιστρέφουμε στην Basket League. Πιστεύουμε ότι θα υπάρχει ισονομία και ο καλύτερος θα κερδίσει».

Καταλήγοντας αναφέρθηκε και στην Εuroleague τονίζοντας τα εξής: «Επίσης θέλουμε να τα πάμε καλά και στην Ευρωλίγκα, ένα πρωτάθλημα που κατά την άποψή μου είναι το πιο ανταγωνιστικό στον πλανήτη. Το γεγονός ότι μπαίνουν στα playoffs μόνο οκτώ ομάδες από τις 18, μπορεί εύκολα να βαφτίσει μια καλή πορεία αποτυχημένη. Χρειαζόμαστε ετοιμότητα και λίγη τύχη».


Πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ