Μπιφτέκια ογκρατέν με ποικιλία τυριών


Υλικά:

600γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 κρεμμύδι, μεγάλο τριμμένο
4κ.σ. φρυγανιά, τριμμένη
1κ.σ. ελαιόλαδο
1 αυγό
1κ.σ. ξύδι
3κ.σ. νερό
1κ.γλ. μουστάρδα
2κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
6 ντομάτες, ψιλοκομμένες σε φέτες
150γρ. γραβιέρα, τριμμένη
150γρ. ρεγκάτο, τριμμένο

Διαδικασία:

1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε όλα σας τα υλικά εκτός από τις ντομάτες και τα τυριά. Ζυμώστε πολύ καλά τον κιμά σας και ανακατέψτε καλά με τα υπόλοιπα υλικά. Αφήστε το μείγμα σας στο ψυγείο.
2. Πλάστε με τα χέρια σας 6 μπιφτέκια και τοποθετήστε τα σε ένα πυρίμαχο σκεύος, αφού λαδώσετε την επιφάνειά του.
3. Λαδώστε και τα μπιφτέκια σας με ένα πινέλο και ψήστε στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
4. Βγάλτε τα από το φούρνο και τοποθετήστε πάνω από κάθε μπιφτέκι από μία φέτα ντομάτα, την τριμμένη γραβιέρα και το τριμμένο ρεγκάτο.
5. Ξαναβάλτε τα στο φούρνο, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να δημιουργηθεί μια ωραία κρούστα.

vita.gr



agrinio24.gr