Χανιά: Επίσκεψη κλιμακίου του υπουργείου Υγείας στην Κρήτη

Μήνυμα προς τους πολίτες να εμβολιαστούν έστειλε απόψε από τα Χανιά ο γενικός γραμματέας υπηρεσιών υγείας του υπουργείου Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος, ο οποίος συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Υγείας πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κρήτη.

Η επιδημιολογική κατάσταση της Κρήτης και η ετοιμότητα του ΕΣΥ βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στην αντιπεριφέρεια Χανίων, παρουσία της διοικήτριας της 7ης ΥΠΕ Λένας Μπορμπουδάκη, στελεχών της ΥΠΕ Κρήτης, του αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκου Καλογερή και του δημάρχου Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη.

Όπως δήλωσε μετά το τέλος της σύσκεψης ο κ Κωτσιόπουλος, «τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχει αύξηση των νοσηλειών στα νοσοκομεία της Κρήτης που αφορά μη εμβολιασμένους ασθενείς. Αυτό που θα θέλαμε να παρακαλέσουμε τους συμπολίτες μας, είναι να συνεχιστεί ο εμβολιασμός σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, γιατί αυτό είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία. Είμαστε σε μεγάλη επιχειρησιακή ετοιμότητα και έτοιμοι, να αντιμετωπίσουμε και το νέο πανδημικό κύμα».

Σύμφωνα με τον Κωτσιόπουλο, τα νοσοκομεία της Κρήτης είναι σε πλήρη ετοιμότητα, ωστόσο βασικός στόχος της πολιτείας είναι η ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος σε όλη τη χώρα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ τόνισε ότι το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας μέσα από τον σχεδιασμό που υπάρχει και τα επικαιροποιημένα σχέδια που έχουν εκπονήσει τα νοσοκομεία της χώρας, αντιμετωπίζει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την πανδημία.

Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε, «υπάρχει μεγάλη επιχειρησιακή ετοιμότητα των νοσοκομείων και των υγειονομικών υπηρεσιών της Κρήτης».

Από την πλευρά της, η Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης τόνισε ότι τα νοσοκομεία του νησιού βρίσκονται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα ενώ, όπως είπε, υπάρχει επάρκεια κλινών.

Παράλληλα, τόνισε ότι το 90% των ιατρών που υπηρετούν στα νοσοκομεία της Κρήτης έχει εμβολιαστεί , ενώ τις τελευταίες εβδομάδες ανεβαίνει το ποσοστό εμβολισμού και των νοσηλευτών.

Αύριο, Τετάρτη, το κλιμάκιο του υπουργείου Υγείας θα βρίσκεται στο Ηράκλειο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ