Χαρίτσης: Η κρίση της ακρίβειας χρειάζεται μέτρα ρύθμισης των αγορών και πάταξης της αισχροκέρδειας

Ο Αλέξης Χαρίτσης αναφέρθηκε στην κρίση της ακρίβειας που σαρώνει τόσο την Ελλάδα, όσο και την υπόλοιπο κόσμο, τονίζοντας ότι πρέπει να ληφθούν «μέτρα ρύθμισης των αγορών», αλλά και «πάταξης της αισχροκέρδειας».

«Η κυβέρνηση έχει κάνει συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές σε σχέση με την αντιμετώπιση της κρίσης ακρίβειας και θυμάται τον δημοσιονομικό χώρο μόνο όταν πρέπει να στηρίξει την κοινωνική πλειοψηφία», είπε χαρακτηριστικά στον ρ/στ «Real fm 97.8».

Πρόσθεσε ότι «οι πολίτες βλέπουν ότι επιβαρύνονται πολλαπλάσια σε σχέση με την όποια ενίσχυση λαμβάνουν από την κυβέρνηση» επισήμανε ο Αλ. Χαρίτσης, χαρακτηρίζοντας «απολύτως ανεπαρκή τα μέτρα όπως το Fuel Pass και το Power Pass».

«Τη στιγμή που το κόστος των καυσίμων έχει εκτοξευτεί σε δυσθεώρητα ύψη και η κατάσταση είναι μη διαχειρίσιμη, το μέτρο της μείωσης του ΕΦΚ με κόστος 1,5 δις. ετησίως θα έδινε ουσιαστική ανάσα στα νοικοκυριά, στους αγρότες και στις ΜμΕ» αντιπαρέβαλε ο βουλευτής.

«Ενώ και η αύξηση του κατώτατου μισθού για την τόνωση του διαθέσιμου εισοδήματος και του τζίρου των ΜμΕ αλλά και η ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους της πανδημίας με κούρεμα της βασικής οφειλής είναι μέτρα απολύτως απαραίτητα και κοστολογημένα» πρόσθεσε.

«Η ελληνική κοινωνία πληρώνει πολύ ακριβά την κρίση της ακρίβειας ήδη από τον περασμένο Ιούλιο και αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα στην ευρωζώνη» τόνισε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ και υπενθύμισε ότι «σήμερα έχουμε την 5η ακριβότερη βενζίνη σε απόλυτα μεγέθη στον κόσμο, ενώ εφαρμόζεται ακόμη η ρήτρα αναπροσαρμογής με το 100% του κόστους να μετακυλύεται στον τελικό καταναλωτή. Δεν έχει επιβληθεί ακόμα πλαφόν στην χονδρεμπορική τιμή του ρεύματος, όπως έκαναν η Ισπανία και η Πορτογαλία, ενώ είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη χωρίς προθεσμιακά συμβόλαια στην αγορά ενέργειας».

«Αν η κυβέρνηση δεν παρέμβει αποφασιστικά για τη ρύθμιση των αγορών και την πάταξη της αισχροκέρδειας, όποια μέτρα στήριξης και να λάβει δεν θα προσφέρουν επαρκή ανακούφιση στους πολίτες» υπογράμμισε ο Αλ. Χαρίτσης.

«Είναι απαραίτητο να υπάρξει πολιτική αλλαγή και δημοκρατική διέξοδος με προσφυγή στις κάλπες το συντομότερο δυνατό» δήλωσε ο βουλευτής.

«Ώστε να απαλλαγούμε από την κυβέρνηση της ΝΔ και να προκύψει μια προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ η οποία θα απαντήσει με αποφασιστικό τρόπο στην κρίση που βιώνουμε θωρακίζοντας την ελληνική κοινωνία» κατέληξε.

 


sofokleousin.gr