Χαρίτσης: Υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος ως προϋπόθεση της δίκαιης ανάπτυξης

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό για την επιβίωση της κοινωνίας σ’ αυτές τις αντίξοες συνθήκες να βρεθεί στην κυβέρνηση μια προοδευτική πολιτική δύναμη» δηλώνει ο Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Εποχή», κατηγορώντας παράλληλα την σημερινή κυβέρνηση ότι «στην αρχή υποτίμησε το βάθος και την έκταση της κρίσης», «στην συνέχεια επένδυσε στην παροδικότητά της» ενώ «παραμένει ιδεοληπτικά, σε βαθμό θρησκοληψίας, προσηλωμένη σε μια λογική η οποία λέει ότι το Κράτος δεν παρεμβαίνει στη λειτουργία της αγοράς»

Και αντιπαραβάλλει: «Μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, θα εξαντλούσε τις υπαρκτές δυνατότητες για μια άλλη πορεία της χώρας» με «αποφασιστική στήριξη του εισοδήματος», «ελάφρυνση υποχρεώσεων όπως ΦΠΑ στα τρόφιμα και ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα» και «ρύθμιση των αγορών, ειδικά στην ενέργεια, με φορολόγηση των υπερκερδών των παραγωγών ενέργειας, την πλήρη αναπροσαρμογή τιμολογίων και αναθεώρηση της ρήτρας αναπροσαρμογής». «Το πιο σπουδαίο όλων, όμως, είναι το ζήτημα της ανάκτησης του δημόσιου ελέγχου στους βασικούς πυλώνες άσκησης ενεργειακής πολιτικής που είναι η ΔΕΗ και τα Δίκτυα» τονίζει χαρακτηριστικά.

«Οι νεοφιλελεύθεροι και ο κ. Μητσοτάκης αντιμετωπίζουν την κρίση σαν ευκαιρία για λεηλασία του δημόσιου συμφέροντος είτε με τις ιδιωτικοποιήσεις, όπως η ΔΕΗ και τα δίκτυα, είτε με το περιβάλλον όπου επιλέγει τη συνειδητή υποβάθμισή του, είτε με τις εργασιακές σχέσεις όπου επιλέγει τη διάλυσή τους» υπογραμμίζει ο Αλ. Χαρίτσης.

Και καταλήγει: «Η δικιά μας αντίληψη επιμένει ότι χρειαζόμαστε ισχυρό κοινωνικό κράτος για την ανάπτυξη, αποφασιστική κρατική παρέμβαση για τη ρύθμιση των αγορών, ολοκληρωμένο πλαίσιο δημόσιων πολιτικών που να προστατεύει το περιβάλλον, να στηρίζει την εργασία ως βασικό συντελεστή της παραγωγικής διαδικασίας, με στόχο τη βιώσιμη και διατηρήσιμη ανάπτυξη».


sofokleousin.gr