Cheesecake με βύσσινο χωρίς προσθήκη ζάχαρης


Το καλοκαίρι πλησιάζει και θες να φτιάξεις ένα light cheesecake χωρίς προσθήκη ζάχαρης καθώς είσαι σε διατροφή. Στο σημερινό άρθρο σου έχουμε την πιο εύκολη συνταγή του αγαπημένου σου γλυκού!

Υλικά

Για τη βάση θα χρειαστείς:

250g βιολογικές μπουκίτσες βρόμης χωρίς προσθήκη ζάχαρης
125g βούτυρο λιωμένο

Για την κρέμα θα χρειαστείς:

700g τυρί κρέμα
70g ζάχαρη άχνη
250g κρέμα γάλακτος 35%-36% λιπαρά
200/250g γλυκό κουταλιού βύσσινο

Τρόπος Μαγειρέματος

Τρίβεις στο μπλέντερ τις βιολογικές μπουκίτσες βρόμης χωρίς προσθήκη ζάχαρης και τα ανακατεύεις μαζί με το βούτυρο.
Τοποθετείς σε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. και ύψους 4 εκ. το μίγμα με τις μπουκίτσες βρόμης και πιέζεις πολύ καλά σε όλη την επιφάνεια
Στον κάδο του μίξερ βάζεις το τυρί και τη ζάχαρη και τα χτυπάς με το φτερό ή το σύρμα προσθέτοντας σιγά-σιγά και την κρέμα γάλακτος ρευστή
Συνεχίζεις το κτύπημα μέχρι να σφίξει η κρέμα και να γίνει σαν σφιχτή σαντιγί
Σταματάς το χτύπημα και αδειάζεις την κρέμα πάνω από το μπισκότο
Στρώνεις με μια παλέτα όλη την επιφάνεια και το αφήνεις στο ψυγείο για 2 ώρες
Ξεφορμάρεις με την βοήθεια μαχαιριού γαρνίρεις περιφερειακά με βιολογικές μπουκίτσες βρόμης κόβοντας τα στην κάτω πλευρά για να γίνει επίπεδη
Σερβίρεις με γλυκό κουταλιού βύσσινο



Πηγή