ΔΕΠΑ Υποδομών: Ο όμιλος Κοπελούζου συζητά με την Italgas την απόκτηση 10% έως 20%

Ο όμιλος Κοπελούζου βρίσκεται σε ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με την ιταλική Ιtalgas, για την εξαγορά ποσοστού από 10% έως 20% στη ΔΕΠΑ Υποδομών. Τις συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών επιβεβαίωσε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της Italgas, η οποία ολοκλήρωσε τη συναλλαγή για την εξαγορά της ΔΕΠΑ Υποδομών.

Ο Πάολο Γκάλο υποστήριξε ότι η Italgas βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με τον όμιλο Κοπελούζου,  για την εξαγορά ποσοστού από 10% έως 20% της ΔΕΠΑ Υποδομών. Απέφυγε πάντως να δώσει πρόσθετες λεπτομέρειες, σημειώνοντας ότι οι συζητήσεις ενδέχεται να διαρκέσουν μήνες.

Χθες ολοκληρώθηκε η εξαγορά των μετοχών της ΔΕΠΑ Υποδομών από την Italgas. Ο ιταλικός όμιλος, σύμφωνα με το master plan που έχει εκπονήσει, θα προχωρήσει σε επενδύσεις ύψους 1,9 δισ.ευρώ , δημιουργώντας και νέες θέσεις εργασίας.

Η ΔΕΠΑ Υποδομών, υπενθυμίζεται, συμμετέχει στα δίκτυα διανομής φυσικού αερίου Αττικής, Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας καθώς και στην ΔΕΔΑ που αναπτύσσει τα δίκτυα στην υπόλοιπη χώρα. Μέτοχοι της εταιρείας ήταν το ΤΑΙΠΕΔ με 65% και τα Ελληνικά Πετρέλαια με 35%. Ο διαγωνισμός για την πώληση της εταιρείας ολοκληρώθηκε πέρυσι και στο μεσοδιάστημα αντιμετωπίστηκαν τα νομικά και ρυθμιστικά ζητήματα που σχετίζονται με τη συναλλαγή.
 


sofokleousin.gr