Διαστάσεις επικής κόντρας κυβέρνησης – αντιπολίτευσης παίρνει το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη – Τι είπαν Γκιουλέκας, Γιαννούλης & Γερουλάνος


Φουντώνει η κόντρα κυβέρνησης – αντιπολίτευσης λίγες ώρες μετά την συζήτηση στην ολομέλεια της βουλής για το πόρισμα της εξεταστικής για την τραγωδία των Τεμπών.

Λίγες ώρες μετά την σφοδρή σύγκρουση στη Bουλή ο πρώην Υπουργός Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, ζήτησε τη σύσταση προανακριτής επιτροπής για την διερεύνηση τυχόν δικών του ποινικών ευθυνών για την εθνική τραγωδία των Τεμπών, προτρέποντας εμμέσως τον Κώστα Καραμανλή να πράξει το ίδιο.

Ο κ. Γκιουλέκας τοποθετήθηκε επί του ζητήματος.

«Υπάρχει ένα θέμα με την εθνική τραγωδία και με ρους χειρισμούς που αναφέρει η αντιπολίτευση. Είναι ένα διαρκές πένθος. Αναφορικά με τους πολιτικούς χειρισμούς, αν τεθεί τέτοιο θέμα άρσης ασυλίας στη Βουλή είμαι βέβαιος – αν και δεν έχω μιλήσει με τον κ. Καραμανλή – πως θα ζητήσει ο ίδιος την άρση της ασυλίας του. Είναι άλλο πράγμα εθνική τραγωδία και η ανάγκη διερεύνησης και άλλο πράγμα να βλέπουμε κάποια κόμματα να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν ακόμη και τον πόνο των θυμάτων και αυτή την κατάστασης για μικροκομματικά οφέλη. Η δικαιοσύνη ερευνά αυτή την στιγμή και στην Βουλή κάνουμε συζητήσεις.  Η έρευνα συνεχίζεται και σε κάθε περίπτωση υπάρχουν διαδικασίες. Ο κ. Σπίρτζης όπως και άλλοι, πχ Καμμένος, Πολάκης, γνωρίζοντας τον νόμο περί ευθύνες υπουργών που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν άλλαξε, καλύφθηκαν πίσω από αυτόν. Αν ο εισαγγελέας θέσει θέμα, μπαίνει αυτόματα ως θέμα στην Ολομέλεια. Δεν τέθηκε θέμα προανακριτικής από τα κόμματα της αντιπολίτευσης», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γιαννούλης υπογράμμισε πως, «δεν είναι μόνο οι διαδικασίες. Η κυβέρνηση της πλειοψηφίας  απέρριψε 2 φορές πρόταση προανακριτικής του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. Η πολιτική συμπεριφορά της πλειοψηφίας ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Ο κ. Σπίρτζης έκανε την κίνηση αυτή για να δείξει πως οι βουλευτές σε τόσο σοβαρά θέματα, δεν μπορούν να  κρίνουν βουλευτές γιατί βλέπουμε τα αποτελέσματα. Το άρθρο 85 του Συντάγματος προβλέπει πως το να κριθείς από φυσικούς δικαστές και βουλευτές με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, μια προσομοίωση αυτού που θα γίνει όταν ολοκληρωθεί η ανάκριση για να πάμε σε διώξεις και αυτά. Είναι ένα δεύτερο στάδιο που θα βρεθεί αντιμέτωπος ο κ. Καραμανλής. Αναρωτιέμαι πώς μπορεί να ζήσει ως άνθρωπος ο κ. Καραμανλής με το στίγμα ότι δεν έκανε ό,τι μπορούσε ακόμα και αν δεν έχει την παραμικρή ενοχή ότι είναι αθώος; Είναι σαφές το τι προβλέπει το Σύνταγμα».

Ο κ. Γερουλάνος επεσήμανε με την σειρά του πως, «η πραγματικότητα είναι μία. έχει περάσει ένας χρόνος και κάτι, τώρα θυμήθηκαν στην ΝΔ, να πιέσουν τον Καραμανλή; Τόσο καιρό δεν έκανε τα πάντα η ΝΔ για να τον βγάλει στο απυρόβλητο και να κρυφτούν οι ευθύνες του. οι ευθύνες του Καραμανλή πέφτουν πάνω στον Μητσοτάκη. Η αντίδραση του Καραμανλή ήταν μετά από «πίεση» το ίδιο βράδυ. Από την στιγμή που ο Μητσοτάκης τον ξαναβάζει στο ψηφοδέλτιο είναι επιχείρηση συγκάλυψης. Δεν θα έπρεπε ποτέ να είναι στα ψηφοδέλτια. Η ευθύνη της συγκάλυψης είναι ευθύνη του πρωθυπουργού».



megatv.com