Διευκρινίσεις Χαρδαλιά για τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας

Τα πρώτα στοιχεία από την εφαρμογή του μέτρου περιορισμού της άσκοπης κυκλοφορίας των πολιτών είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, ανέφερε κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πανδημία του κορονοϊού, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως η πλειοψηφία των πολιτών μας αντιλαμβάνεται πλήρως την αναγκαιότητα αυτής της απόφασης και ακολουθεί τις οδηγίες.

ο κ. Χαρδαλιάς προχώρησε σε διευκρινίσεις σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Όπως είπε:

Το δημόσιο θα δέχεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις κόσμο, κατόπιν ραντεβού με email ή επιστολή.

Εάν κάποιος εργαζόμενος δεν οδηγεί, και τον πηγαίνει στην δουλειά του κάποιος συγγενής πρώτου βαθμού, τον οδηγό θα πιστοποιεί ο εργοδότης του εργαζόμενου για τις ώρες μετακίνησης.

Για τους δημοσιογράφους θα πρέπει να αναγράφεται το είδος του ρεπορτάζ που καλύπτουν στο σημείο που αναφέρονται οι ώρες εργασίας στο έγγραφο το οποίο δίνεται από τον εργοδότη.

Για την κίνηση φορτηγών τροφοδοσίας απαιτείται βεβαίωση του εργοδότη και δελτίο αποστολής ή σχετικό δελτίο κίνησης.

Στα αυτοκίνητα, ένας γονέας με δύο ανήλικα τέκνα είναι επιτρεπτό.

Οι καλλιεργητές πρέπει να δώσουν βεβαίωση εργοδότη σε όλους τους υπαλλήλους τους ημεδαπούς ή αλλοδαπούς.

Για την κίνηση ιδιωτικών λεωφορείων χρειάζεται έγγραφο από εργοδότη και πρέπει να χρησιμοποιείται το 50% των καθισμάτων.

Για παροχή υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης ο εργαζόμενος πρέπει να έχει μαζί του βεβαίωση του εργοδότη  και το δελτίο της κίνησης ή της αποστολής.

Στα ταξί και στα ΙΧ πρέπει να είναι δυο άτομα, ενώ σε περίπτωση που υπάρχει ασθενείς και χρειάζεται βοήθεια επιτρέπεται σχετικό έγγραφο που αναγράφει την κατάσταση του ασθενούς.

Τα κούριερ χρειάζονται βεβαίωση από τον εργοδότη και το ημερήσιο δελτίο αποστολής.


kathimerini.gr

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ