Διευθυντής ΜΕΘ Παπανικολάου: Οι κλίνες είναι πλήρεις – Καμία κουβέντα για άνοιγμα

«Η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη είναι τραγική, αφού τα κρεβάτια της Εντατικής είναι πλήρη», τόνισε στον ΣΚΑΪ ο Νικόλαος Καπραβέλος, ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

«Βιώνουμε μια τραγική κατάσταση. Δεν έχουμε κρεβάτια Εντατικής. Έχουμε φτιάξει έναν άλλο χώρο, σε βάρος άλλων ειδικοτήτων για να αντιμετωπίσουμε αυτό το κύμα, το οποίο μας ξέφυγε», συμπλήρωσε.

Ενώ πρόσθεσε: «Δεν πρέπει να ανοίξουμε. Η διασπορά είναι πλέον στη διπλανή μας πόρτα. Αυτός που θα ανοίξει, αν θα ανοίξει, πρέπει να γνωρίζει ότι ανοίγει με κίνδυνο της ζωής του

Αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να γίνεται καμία κουβέντα για άνοιγμα. Από μένα και τη μαρτυρική Θεσσαλονίκη δεν θα ακούσετε ποτέ για άνοιγμα. Θα σας λέμε περιοριστικά μέτρα».

Ο κ. «Την πατήσαμε. Αν δε ληφθούν μέτρα θα είναι εθνική τραγωδία. Στις 25 Νοεμβρίου η Θεσσαλονίκη κατέγραψε πρωτιά με μεγαλύτερο αριθμό θανάτων ανά 1 εκατ. πληθυσμό σε όλη την Ευρώπη».

Τέλος, επεσήμανε τη σημασία της τήρησης των μέτρων. «Αν ανοίξουμε χωρίς μέτρα το 3ο κύμα θα είναι φοβερό. Ο ιός έχει φοβερή μεταδοτικότητα. Το εμβόλιο είναι η ελπίδα της κοινωνίας».


Πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ