Διοικήτρια ΟΑΕΔ -Κοινωφελής Εργασία: Εντός των επόμενων ημερών οι αιτήσεις για τις 8.933 προσλήψεις

Εντός της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης θα δημοσιοποιηθεί η προκήρυξη για τις 8.933 προσλήψεις ανέργων στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας σε 56 δήμους και 37 υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Αυτό ανακοίνωσε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη,  επιβεβαιώνοντας πλήρως το σχετικό ρεπορτάζ της  aftodioikisi.gr.

Ειδικότερα μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ ανέφερε: «Το πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας που περιλαμβάνει 8.900 προσλήψεις περίπου, το περιμένουμε μέσα στην εβδομάδα ή αρχές της επόμενης».

Η ίδια επίσης πρόσθεσε: «Βρισκόμαστε σε φάση προετοιμασίας για να υποδεχθούμε ηλεκτρονικά τις αιτήσεις» διευκρίνισε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ.

Δείτε το βίντεο μετά το έβδομο λεπτό:

Να υπενθυμίσουμε ότι ωφελούμενοι της δράσης είναι Έλληνες πολίτες, πολίτες κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Βορειοηπειρώτες, ομογενείς και ομογενείς αλλοδαποί που προέρχονται από την Κωνσταντινούπολη και από τα νησιά Ίμβρο και Τένεδο, ή ομογενείς εξ Αιγύπτου, χωρίς να απαιτείται πιστοποιητικό ελληνικής ιθαγένειας ούτε η συμπλήρωση ενός (1) έτους από την απόκτηση αυτής, υπό την προϋπόθεση ότι η ιδιότητά τους ως Ελλήνων κατά το γένος και τη συνείδηση αποδεικνύεται με άλλους τρόπους (ν.δ. 3832/1958), οι οποίοι ανήκουν σε τουλάχιστον μία από τις παρακάτω κατηγορίες:

α) άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,

β) άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς,

γ) μακροχρόνια άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,

δ) άνεργοι πτυχιούχοι πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα

ε) άνεργοι ηλικίας άνω των 29 ετών, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,

στ) εγγεγραμμένοι στα Μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ και

ζ) άνεργοι δικαιούχοι «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)», εγγεγραμμένοι στα Μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

Δείτε τις δηλώσεις της Μαρίας Καραμεσίνη για την Κοινωφελή εργασία από το 07:00 λεπτό και μετά.


Πηγή