Δήλωση αναστολής συμβάσεων Ιουλίου έως τις 24 Αυγούστου

Εως τις 24 Αυγούστου έχουν το περιθώριο να γνωστοποιήσουν προς το σύστημα «Εργάνη» του υπουργείου Εργασίας την αναστολή συμβάσεων στον ιδιωτικό τομέα επιχειρήσεις που έκαναν χρήση του μέτρου εντός του Ιουλίου. Αντίστοιχα, και μόνο για τις αναστολές του προηγούμενου μήνα, οι εργαζόμενοι έχουν δυνατότητα υποβολής των σχετικών αιτήσεων έως και τις  25 Αυγούστου.

Προσοχή. Βάσει των οδηγιών του υπουργείου Εργασίας, οι  εργαζόμενοι των οποίων η σύμβαση εργασίας τέθηκε σε αναστολή για πρώτη φορά εντός του Ιουλίου είναι απαραίτητο να προβούν σε υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης μετά τη δήλωση της αναστολής από την επιχείρηση.

Στον αντίποδα, οι εργαζόμενοι των οποίων οι συμβάσεις τελούσαν σε αναστολή νωρίτερα, και απλώς παρατάθηκε η αναστολή για τον Ιούλιο, δεν απαιτείται να προβούν σε δήλωση.

Οι αιτήσεις συνεχίζονται και για τους εργαζομένους σε τουριστικά καταλύματα ή σε τουριστικά λεωφορεία. Πρόκειται για εποχικούς εργαζομένους με δικαίωμα επαναπρόσληψης, οι οποίοι οφείλουν να υποβάλουν μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις έως και τις 31 Αυγούστου προκειμένου να λάβουν την ειδική αποζημίωση, ύψους έως και 534 ευρώ, για τον μήνα Ιούλιο. Σημειώνεται ότι είναι δυνατή η υποβολή μονομερών δηλώσεων και για το μήνα Ιούνιο.

Οι αιτήσεις συνεχίζονται και για τη συμμετοχή των εργοδοτών στον μηχανισμό «Συν-Εργασία». Σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα χρονοδιαγράμματα που έχει ανακοινώσει το υπουργείο Εργασίας, από την περασμένη Τετάρτη 5 Αυγούστου έως και τις 24 Αυγούστου μπορούν να υποβάλλονται οι δηλώσεις και οι ορθές επαναλήψεις της β΄ φάσης για τον μήνα Ιούλιο. Οι συγκεκριμένες αιτήσεις είναι απαραίτητες για να λάβουν οι εργαζόμενοι την οικονομική ενίσχυση βραχυχρόνιας εργασίας από το κράτος. Οι δηλώσεις ένταξης της α΄ φάσης για τον Αύγουστο θα μπορούν να υποβάλλονται από 1ης έως και 31 Αυγούστου.

Να σημειωθεί ότι εντός των ημερών αναμένεται η έκδοση πράξης νομοθετικού περιεχομένου που θα δίνει τη δυνατότητα σε όλες τις επιχειρήσεις που πλήττονται –κατά κύριο λόγο σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους κλάδους επισιτισμού, αθλητισμού και πολιτισμού– να κάνουν χρήση του μέτρου της αναστολής συμβάσεων και κατά τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Με την ίδια ΠΝΠ θα δίνεται η δυνατότητα ένταξης στον μηχανισμό «Συν-Εργασία» εργαζομένων οι οποίοι προσλήφθηκαν εντός του καλοκαιριού, προκειμένου να μπορούν να κάνουν χρήση του συγκεκριμένου εργαλείου επιχειρήσεις που προσέλαβαν προσωπικό από τον Ιούνιο έως και σήμερα.


kathimerini.gr

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ