Δημόσιο: 16.797 προσλήψεις μέσα στο 2019

Την πρόσληψη 16.797 μόνιμων υπαλλήλων στο δημόσιο τομέα σχεδιάζει η κυβέρνηση εντός του 2019. Τον σχεδιασμό της κυβέρνησης και τους τομείς που θα καλύψουν οι νέες προσλήψεις ανέπτυξε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου μιλώντας στον Νews24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή «Παιχνίδια εξουσίας» των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου επαναλαμβάνοντας τις εξαγγελίες που είχε κάνει στη ραδιοφωνική εκπομπή «aftodioikisi.gr» και στο δημοσιογράφο Χρ. Βούζα παρουσίασε το σύνολο των προσλήψεων για το 2019, ενώ επικαιροποίησε το νούμερο κατά 10 επιπλέον προσλήψεις.

Ειδικότερα η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, εξήγγειλε:

— 9.040 προσλήψεις βάσει του κανόνα 1 προς 1 από τις αρχές του 2019 και σημείωσε: «Είχαμε 9.040 αποχωρήσεις το 2018 και αυτός είναι ο αριθμός προσλήψεων τον οποίο δικαιούμαστε να κάνουμε το 2019».

— 4.500 προσλήψεις στην ειδική αγωγή

— 3.200 για τη Βοήθεια στο σπίτι.

Η ίδια επίσης με έμφαση σημείωσε: «Η αντίληψη Μητσοτάκη για τον κανόνα 1 προς 5 μας επιστρέφει στην πιο σκληρή μνημονιακή εποχή. Αυτά είναι τα πραγματικά διλήμματα τω εκλογών».

ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΑΣΕΠ

Κάναμε πολύ δημιουργική συζήτηση στην κοινοβουλευτική επιτροπή, δεχθήκαμε αιτήματα από την αντιπολίτευση, και γι αυτό στα άρθρα είχαμε ευρύτερες πλειοψηφίες. Ενώ είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο πυροδοτήθηκε κλίμα έντασης και ξαφνικά είχαμε μια έξαρση από τον κ. Βορίδη που είπε ότι στόχος μας είναι αυτή η κυβέρνηση να μην μπορεί να νομοθετεί. Αυτή δεν είναι στάση δημοκρατική και κοινοβουλευτική. Παίχτηκαν αντικοινοβουλευτικά παιχνίδια αυτές τις μέρες στη Βουλή. Υπάρχει Σύνταγμα και Κανονισμός της Βουλής και η κυβέρνηση έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης πολύ πρόσφατα. Εχουμε μια νέα πραγματικότητα με μεγάλο αριθμό ανεξάρτητων βουλευτών. Από εδώ και πέρα θα πηγαίνουμε σε ονομαστικές ψηφοφορίες εφόσον γίνεται προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων από την αντιπολίτευση. Τη φασαρία την έκανε η ΝΔ. Οι ΑΝΕΛ και ο κ. Φωκάς ψήφισαν επί της αρχής το νομοσχέδιο. Οι δηλώσεις του κ. Καμμένου κρίνονται και κατακρίνονται. Η ΝΔ πήγε από την καταστροφολογία στην συνωμοσιολογία. Αναδεικνύονται δύο πολιτικοί πόλοι, αντί να γίνεται συζήτηση γι αυτό γίνεται βαβούρα για την εκμετάλλευση εθνικών θεμάτων.

ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ

Υπάρχει ανάγκη συγκρότησης ενός προοδευτικού πόλου και αυτό είναι δεδομένο. Ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο σ αυτό. Το υπαρξιακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτός ο χώρος είναι προφανές γιατί έχουν εγκλωβιστεί στο αφήγημα της στρατηγικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ. Κερδίζει έδαφος στην ΕΕ η ιδέα για μια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία προκειμένου να αποφευχθεί εμφύλια σύρραξη και να γίνει διάλογος ώστε να οδηγηθεί η χώρα σε ελεύθερες και δημοκρατικές εκλογές. Εκτιμώ τον Γιώργο Παπανδρέου, είναι ένας άνθρωπος που έχει συνέπεια στην πολιτική του. Το 2008 είχε πρωτοστατήσει στη στήριξη της γραμμής του Κ. Καραμανλή στο μακεδονικό και τώρα δείχνει τη συνέπειά του στηρίζοντας τη συμφωνία των Πρεσπών. Δεν υπάρχει πολιτική ίσων αποστάσεων από το ΚΙΝΑΛ, υπάρχει στρατηγική στήριξης της ΝΔ.

ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Είναι αλήθεια ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι υπέστησαν μισθολογικό κόστος στα χρόνια του μνημονίου. Ευχόμαστε αυτό να αλλάξει και οι πληγές να επουλωθούν αλλά πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν οι δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας.


Πηγή

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ