Δημοσκόπηση Alco για Alpha: Τι θα καθορίσει την ψήφο των πολιτών

Η ακρίβεια είναι ο παράγοντας που θα διαμορφώσει την ψήφο των πολιτών, σύμφωνα με το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Alco για τον Alpha που παρουσιάστηκε σήμερα.

Ειδικότερα, το 47% των ερωτηθέντων στην έρευνα που διεξήχθη από 14 μέχρι 18 Νοεμβρίου σε δείγμα 1.000 ανθρώπων, απάντησε ότι η ακρίβεια θα επηρεάσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την ψήφο του.

Σημαντικοί παράγοντες είναι επίσης η πορεία της οικονομίας, τα ελληνοτουρκικά, οι υποκλοπές, και η υπόθεση Πάτση.

Σε ερώτηση για το εισόδημά τους, το 48% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση απάντησε ότι αρκεί ίσα-ίσα για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους, το 30% ότι δεν είναι αρκετό και το 17% ότι τους επιτρέπει να ζουν άνετα.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών (47%) πιστεύει ότι η σταθερότητα στην Ελλάδα μπορεί να επιτευχθεί και με κυβερνήσεις συνεργασίας, έναντι του 39% που πιστεύει ότι χρειάζονται αυτοδύναμες κυβερνήσεις.

Σε ερώτηση για το πώς θα ήταν τα πράγματα στη χώρα αν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, το 35% απάντησε ότι θα ήταν χειρότερα, το 32% τα ίδια και το 23% καλύτερα.

Μετά το χθεσινό πρώτο μέρος της δημοσκόπησης, όπου η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφηκε στο 7,3%, στο σημερινό σκέλος φαίνεται ότι το 30% των πολιτών εμπιστεύονται περισσότερο τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως πρωθυπουργό.

Ακολουθεί η απάντηση «Κανένας» με 23% (αύξηση κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες) και ο Αλέξης Τσίπρας με 22%, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει ποσοστό 8%. 4% «ψηφίζει» Δημήτρη Κουτσούμπα και Κυριάκο Βελόπουλο και το 2% Γιάνη Βαρουφάκη.


sofokleousin.gr