Δημοσκόπηση Pulse: Μπροστά 8 μονάδες η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα 8 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει το 34% των προτιμήσεων των ψηφοφόρων, έναντι 26% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ με 13% και ακολουθούν: ΚΚΕ 5,5%, Ελληνική Λύση 4%, ΜέΡΑ 25 3%, Έλληνες 2%, Δημιουργία 1%, Άλλο κόμμα 3,5%, ενώ 8% δηλώνει αναποφάσιστο ή δεν απαντά.

Στην παράσταση νίκης, η ΝΔ συγκεντρώνει 57% και ο ΣΥΡΙΖΑ 26%.

Σύμφωνα με την έρευνα οι πολίτες εμπιστεύονται τον Κυριάκο Μητσοτάκη περισσότερο από κάθε άλλον αρχηγό κόμματος στη διαχείριση των κρίσιμων ζητημάτων, ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ κατέχει και την πρωτιά στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό με 39% έναντι 28% του Αλ. Τσίπρα.

Σε ερώτηση για το πότε πρέπει να διεξαχθούν οι εκλογές, η πλειοψηφία των πολιτών που συμμετείχαν στην έρευνα της Pulse απάντησε μέσα στο 2023.

Στο ερώτημα για το ποια κατηγορία εξόδων προβληματίζει περισσότερο τα νοικοκυριά, το 36% απαντά το ηλεκτρικό ρεύμα και 22% τα τρόφιμα.

Στο ερώτημα ποιος πολιτικός αρχηγός μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα την ενεργειακή κρίση το 34% απαντά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το 27% ο Αλέξης Τσίπρας και το 8% ο Νίκος Ανδρουλάκης και 23% κανείς από τους δύο.

Σε ό,τι αφορά τα ελληνοτουρκικά το 56% δηλώνει ότι ανησυχεί από την πολιτική του Ερντογάν. Ο Μητσοτάκης είναι και σε αυτό το πεδίο καταλληλότερος για τη διαχείριση των ελληνοτουρκικών καθώς το 40% τον θεωρεί καταλληλότερο έναντι 24% του Τσίπρα και 8% του Νίκου Ανδρουλάκη.


sofokleousin.gr