Δυο άρσεις ασυλίας βουλευτών για… τα πανηγύρια

Κατά πλειοψηφία υπέρ της άρσης ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Κουτσούμπα και της Παναγιώτας Πούλου αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας, σχετικά με το εισαγγελικό αίτημα που στάλθηκε στην Βουλή,  επειδή τον Ιούλιο είχαν παραστεί σε εκδήλωση (πανηγύρι) συλλόγου στην Αλίαρτο όπου κλιμάκιο του ΕΟΔΥ διαπίστωσε ότι δεν τηρήθηκαν οι υγειονομικοί κανόνες. 

Ο Ανδρέας Κουτσούμπας είχε μάλιστα σύρει και τον χορό, ενώ η Παναγιώτα Πούλου είχε απλά παραβρεθεί και είχε απευθύνει  μόνο χαιρετισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς η επιτροπή συνεδριάζει κεκλεισμένων των θυρών, οι βουλευτές της ΝΔ με βάση το σκεπτικό ότι οι νόμοι οφείλουν να τηρούνται από όλους ψήφισε την άρση της ασυλίας και των δύο βουλευτών.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να εισηγήθηκαν υπέρ της άρσης ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Κουτσούμπα και «κατά» της άρσης ασυλίας της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτας Πούλου με το σκεπτικό ότι άλλο είναι η παρουσία ενός βουλευτή στο πλαίσιο των βουλευτικών του καθηκόντων και άλλο να σύρεις και τον χορό που μπορεί να θεωρηθεί και ως παρακίνηση για καταστρατήγηση των υγειονομικών μέτρων.

Το ΚΙΝΑΛ επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια. Το ΚΚΕ ψήφισε «παρών» για τον Ανδρέα Κουτσούμπα και «κατά» της άρσης ασυλίας της Παναγιώτας Πούλου. Διαφορετική προσέγγιση για τους δύο βουλευτές φέρεται να είχε και το ΜέΡΑ 25.

Η τελική απόφαση θα ληφθεί στην Ολομέλεια την επόμενη εβδομάδα μετά από ονομαστική ψηφοφορία.


Πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ