Εύκολη σαλάτα «καπρέζε»
Υλικά
250 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα
1 ώριμη μεγάλη ντομάτα
Βαλσάμικο
Μερικά φυλλαράκια βασιλικού
Εκτέλεση
Κόψτε την μοτσαρέλα και τη ντομάτα σε ροδέλες και τοποθετήστε τις εναλλάξ τη μία επάνω στην άλλη, σε πυργάκια ή στο πλάι. Περιχύστε τη σύνθεση με λίγο βαλσάμικο και γαρνίρετε με τα φυλλαράκια του βασιλικού. Αν το επιθυμείτε, μπορείτε να προσθέσετε και λίγο αλάτι. Η συγκεκριμένη σαλάτα μπορεί να σερβιριστεί σκέτη ως ορεκτικό ή να αποτελέσει το περιεχόμενο ενός πεντανόστιμου σάντουιτς. Για πιο εντυπωσιακή εικόνα, αν σκοπεύετε να τη σερβίρετε σε κάποιο τραπέζι, μπορείτε να κόψετε τα υλικά σας σε κυβάκια και να τοποθετήσετε στο κέντρο τα φυλλαράκια του βασιλικού.