Έφτασε στο λιμάνι από Ιταλία το πλοίο που εκφράζονται φόβοι για κρούσμα κορωναϊού

Στο λιμάνι της Πάτρας έδεσε στη 1.30 μετά το μεσημέρι το πλοίο Cruise Olympia που κατέπλευσε  από την Ανκόνα και το πρωί όταν «έδεσε» στην Ηγουμενίτσα, γυναίκα η οποία επιβιβάστηκε δήλωσε πως είναι άρρωστη και ζήτησε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο προκειμένου να εξεταστεί για κορωναϊό.

Οι επιβάτες του πλοίου ελέγχονται από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που φορά ειδικές στολές, για εντοπισμό ύποπτου κρούσματος κορονοϊου.

Κλιμάκια ειδικών βρίσκονται στο λιμάνι για τη διαχείριση της κατάστασης, όπως και επόπτες δημόσιας υγείας από την Περιφέρεια όπου θα εκτελέσουν τις οδηγίες του ΕΟΔΥΥ.

Σε ετοιμότητα έχουν τεθεί αρμόδιες υπηρεσίες στο λιμάνι της Πάτρας, εν αναμονή της άφιξης στις 2.00 μετά το μεσημέρι του πλοίου  CRUISE OLYMPIA που ταξιδεύει από Αγκόνα . Από το πλοίο στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας αποβιβάστηκε γυναίκα η οποία στη συνέχεια ζήτησε από το ΕΚΑΒ να την μεταφέρει στο Νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις για τον κορωναϊό.

Τι ισχύει σε αυτές τις περιπτώσεις

Σε αυτές τις περιπτώσεις υπό παρακολούθηση τίθενται όλοι όσοι, επιβάτες και πλήρωμα, έχουν έρθει σε επαφή με τον ασθενή. Ωστόσο, αυτοί που θα μπουν σε απομόνωση 14 ημερών, είναι όσοι έχουν έρθει σε επαφή μαζί της σε απόσταση από 1 έως 2 μέτρα για τουλάχιστον 15 λεπτά της ώρας κι εφόσον επιβεβαιωθεί πως η γυναίκα είναι θετική στον κορονοϊό.

patrastimes.gr


agrinio24.gr

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ