Η Εκκλησία εκφράζει ομόφωνα την αντίθεσή της στο νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία στα ομόφυλα ζευγάρια και τονίζει πως «οι εμπνευστές του νομοσχεδίου και οι συνευδοκούντες σε αυτό προωθούν την κατάργηση της πατρότητας και της μητρότητας και τη μετατροπή τους σε ουδέτερη γονεϊκότητα, την εξαφάνιση των ρόλων των δύο φύλων μέσα στην οικογένεια και θέτουν πάνω από τα συμφέροντα των μελλοντικών παιδιών τις σεξουαλικές επιλογές των ομοφυλόφιλων ενηλίκων».

«Κάθε ανατροπή της ηθικής αποδομεί την αξία του ανθρώπου»

Την εισήγηση έκανε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος, ως πρόεδρος της ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Βιοηθικής, ο οποίος ανέπτυξε τις θεολογικές και επιστημονικές διαφωνίες της Εκκλησίας. «Κάθε ανατροπή της ηθικής αποδομεί την αξία του ανθρώπου», υπογράμμισε κατά την εισήγηση στην Ιερά Σύνοδο.

Η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να κάνει τα ακόλουθα τρία βήματα για να δηλώσει τις θέσεις της Εκκλησίας για το νομοσχέδιο: 

– Αποστολή επιστολής προς τους βουλευτές του Κοινοβουλίου όπου θα παρουσιάζονται με νομικά επιχειρήματα οι θέσεις της Εκκλησίας.

– Κείμενο «προς τον Λαό» σε πιο απλή γλώσσα, που θα αποσταλεί προς ανάγνωση στις Μητροπόλεις στις 4 Φεβρουαρίου (μαζί με διανομή φυλλαδίων)

– Εξουσιοδότηση σε Μητροπολίτες για ανάληψη πρωτοβουλιών ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης  στις επαρχίες τους.

Σημειώνει πως «η νομοθετική αυτή πρωτοβουλία καταδικάζει μελλοντικά παιδιά να μεγαλώσουν χωρίς πατέρα ή μητέρα σε ένα περιβάλλον σύγχυσης των γονεϊκών ρόλων» και μεταξύ άλλων τονίζει πως «πρόκειται για ένα ναρκοθετημένο νομοσχέδιο με αντιφάσεις και τρόπους παράκαμψης των απαγορεύσεών του (μέσω κυήσεων στο εξωτερικό)» εκτιμώντας πως «είναι πιθανή η καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων λόγω διακρίσεων, οπότε η χώρα θα αναγκασθεί να νομοθετήσει και στο έδαφός της την παρένθετη κύηση».



megatv.com