Εκτακτες πτήσεις για τον επαναπατρισμό Ελλήνων από Ισπανία και Ιταλία

Συνολικά 8 πτήσεις για τον επαναπατρισμό Ελλήνων που βρίσκονται στο εξωτερικό είναι προγραμματισμένες για το Σαββατοκύριακο. Πρόκειται για έκτακτες πτήσεις που πραγματοποιούνται από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και την Πολιτική Προστασία. Συνολικά, υπολογίζεται ότι ο αριθμός των Ελλήνων ταξιδιωτών που πρόκειται να επιστρέψουν στη χώρα ξεπερνά τους 1.000.


Το βράδυ του Σαββάτου ήταν προγραμματισμένη η άφιξη πτήσης με 140 επιβάτες από τη Μαδρίτη, ενώ νωρίτερα πραγματοποιήθηκε έκτακτο αεροπορικό δρομολόγιο από τη Βαρσοβία στο «Ελ.Βενιζέλος».


 


Την ίδια στιγμή, απέπλευσε το μεσημέρι του Σαββάτου από την Ανκόνα πλοίο με προορισμό το λιμάνι της Πάτρας, το οποίο μεταφέρει 350 Έλληνες που είχαν εγκλωβιστεί στην Ιταλία, μετά την απαγόρευση όλων των δρομολογίων από και προς Ιταλία. Αναμένεται να καταπλεύσει στην Πάτρα στις 11 το πρωί και κατόπιν πρωτοβουλίας της Πολιτικής Προστασίας στο λιμάνι θα βρίσκονται στελέχη του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας προκειμένου να υποβάλλουν σε τεστ για κορονοϊό το σύνολο των επιβατών.


 


Την Κυριακή είναι προγραμματισμένες έξι έκτακτες πτήσεις από Μαδρίτη, Βαρκελώνη, Πράγα, Βελιγράδι, Τιφλίδα και Κίεβο. Όλοι ανεξαιρέτως οι επιβατες των πτήσεων από Ισπανία θα υποβληθούν σε τεστ για κορονοϊό κατά την άφιξή τους στο «Ελ. Βενιζέλος». Το ίδιο μέτρο εφαρμόζεται και για όσους ταξιδεύουν στην Ελλάδα από τη Μ. Βρετανία. 


 


Ολοι οι ταξιδιώτες συμπληρώνουν εν πτήσει έντυπο της Πολιτικής Προστασίας στο οποίο συμπληρώνουν εκτός από τα στοιχεία ταυτότητάς τους και τη διεύθυνση που θα διαμένουν για όσο διάστημα διαρκέσει η υποχρεωτική καραντίνα των 14 ημερών. Τα στοιχεία διαβιβάζονται στο “κέντρο Πληροφόρησης” που λειτουργεί στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής.


Τα στελέχη του κέντρου πραγματοποιούν τηλεφωνικά δειγματοληπτικούς ελέγχους προκειμένου να διαπιστώσουν εάν τηρείται το μέτρο της υποχρεωτικής καραντίνας. Σε περίπτωση μη εφαρμογής του ενημερώνεται η ΕΛ.ΑΣ. και επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ.


kathimerini.gr

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ