Ελληνική παρουσία από αύριο σε World Tour και σε όπεν του Junior Circuit

Η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση θα έχει έντονη παρουσία σε διεθνείς αγωνιστικές εκδηλώσεις μέσα στον Οκτώβριο και η αρχή γίνεται αύριο με δύο τουρνουά διαφορετικού επιπέδου και διαφορετικών ηλικιακών κατηγοριών.

Στον δεύτερο μήνα του φθινοπώρου, έρχονται τώρα το κορυφαίο World Tour της Γερμανίας ανδρών και γυναικών, που θα φιλοξενηθεί μέχρι τις 13 Οκτωβρίου στη Βρέμη και το όπεν νέων και παίδων της Βόρειας Μακεδονίας, που θα γίνει μέχρι τις 12 Οκτωβρίου στα Σκόπια και εντάσσεται στο παγκόσμιο Junior Circuit της διεθνούς ομοσπονδίας (Ι.Τ.Τ.F).

Στο γερμανικό World Tour Platinum παίρνουν μέρος ο Παναγιώτης Γκιώνης και ο Γιάννης Σγουρόπουλος και θα έχουν στον πάγκο τον ομοσπονδιακό τεχνικό Κώστα Βατσακλή. Στο όπεν των Σκοπίων θ’ αγωνιστούν ο έφηβος Σωκράτης Γιαννούτσος του Γ.Α.Ο. Πειραιά, η νεάνιδα Χρυσή Φωτιάδου από τις Σάρισες Φλώρινας και οι κορασίδες Δέσποινα Άμπα (επίσης από τις Σάρισες) και Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη (του Α.Ο.Ν. Φαλήρου). Θα τους κοουτσάρουν ο προπονητής του σωματείου από τη Φλώρινα Λίβιου Πρεντόακα και ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιώργος Χριστοφοράκης.

Το καθιερωμένο γερμανικό όπεν ανήκει στην κορυφαία βαθμίδα στα World Tour της παγκόσμιας ομοσπονδίας κι όπως πάντα, συγκεντρώνει πάρα πολλούς αθλητές απ’ όλο τον κόσμο. Θα έχει και διπλό σε άνδρες και γυναίκες, καθώς και διπλό μικτό, αλλά οι πρωταθλητές μας θ’ αγωνιστούν μόνο στο απλό.

Στα προκριματικά υπάρχει ταμπλό των «256» και για να προκριθεί κάποιος στο κυρίως ταμπλό χρειάζεται να περάσει τέσσερις γύρους. Ο Σγουρόπουλος κληρώθηκε στον 1ο με τον Γερμανό Φάνμπο Μενγκ. Στο τραπέζι 1 στις 13:15 ώρα Ελλάδας γίνεται το ματς και θα έχει ζωντανή μετάδοση από το itTV.com (https://tv.ittf.com/livestream/german-open-table-1/1740215). Ο νικητής συναντά αργότερα αύριο τον Νιαγκόλ Στογιάνοφ τον Ιταλό.

Ο Γκιώνης προχωρά άνευ αγώνα στην αρχή και στον 2ο προκριματικό γύρο (σ.σ. των «128») κοντράρεται το βράδυ της Τρίτης με τον Ινδό Αμαϊρά Άντονι. Αν πάρει τη νίκη τότε στους «64» το φαβορί, που πιθανότατα θα βρει μπροστά του θα είναι ο Βέλγος Ρόμπιν Ντεβός.

Στα Σκόπια το τουρνουά μικρών ηλικιών της Β. Μακεδονίας (από την τρίτη βαθμίδα, τα Regular Events) περιλαμβάνει, όπως όλα του World Junior Circuit, το απλό, το διπλό και το ομαδικό στην εφηβική και την παιδική κατηγορία. Το πρόγραμμα αύριο ανοίγει με το ομαδικό. Στους νέους ο Γιαννούτσος θα σχηματίσει τη μικτή Ελλάδας/Βουλγαρίας με τον Γκοέργκι Εφθίμοφ. Στις νεάνιδες η Φωτιάδου θα είναι συμπαίκτρια με τη Σλοβάκα Αντριάνα Ιλάσοβα. Η Μεραμβελλιωτάκη και η Άμπα συγκροτούν την εθνική κορασίδων.

to10.gr