Ελληνική πίτσα «4 τυριά» (με μελίχλωρο, κεφαλοτύρι, ανθότυρο και κατίκι)


Προετοιμασία: 20΄ (χωρίς το ζυμάρι),  Ψήσιμο: 20΄

Υλικά (για 1 πίτσα διαμέτρου περίπου 38 εκ.):

  • 1 λεπτή ζύμη για πίτσα ή έτοιμη νωπή ζύμη για πίτσα του εμπορίου
  • 200 ml σάλτσα ντομάτας
  • 100 γρ. μελίχλωρο Λήμνου, τριμμένο (ημίσκληρο αιγοπρόβειο τυρί – σε καλά παντοπωλεία, π.χ. Παντοπωλείον της Μεσογειακής Διατροφής) ή πικάντικο κασέρι της αρεσκείας μας.
  • 80 γρ. κεφαλοτύρι της αρεσκείας μας, τριμμένο
  • 120 γρ. ανθότυρο, χοντροθρυμματισμένο
  • 70 γρ. κατίκι Δομοκού
  • 1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο, ξερό, καλά κοπανισμένο
  • 1 κουτ. σούπας καλαμποκάλευρο

Διαδικασία:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220° C (προτιμότερο στη λειτουργία του αέρα). Πασπαλίζουμε ένα ταψί (ειδικό για πίτσα ή τη λαμαρίνα του φούρνου) με το καλαμποκάλευρο. Ανοίγουμε το ζυμάρι σε διάμετρο περίπου 38 εκ. και το απλώνουμε στο ταψί.

Στρώνουμε ομοιόμορφα τη σάλτσα ντομάτας πάνω στη ζύμη και σκορπίζουμε το κεφαλοτύρι, το μελίχλωρο, το ανθότυρο, πασπαλίζουμε με το δεντρολίβανο και ψήνουμε στη χαμηλότερη θέση στο φούρνο, για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.

Βγάζουμε για λίγο το ταψί από το φούρνο, σκορπίζουμε σε διάφορα σημεία το κατίκι με ένα κουτάλι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου άλλα 5 λεπτά ή μέχρι να λιώσει ελαφρώς το κατίκι και να ροδίσει η ζύμη και από κάτω. Ελέγχουμε ανασηκώνοντας προσεκτικά μια άκρη της. Κόβουμε ακτινωτά σε 8 κομμάτια και σερβίρουμε.

kathimerini.gr



agrinio24.gr