Εμβολιασμοί – Τραγικές οι επιπτώσεις στο νοσοκομείο του Αγ. Νικολάου Κρήτης από τις 33 αναστολές υγειονομικών – Αναφορά στη Βουλή

Οι βουλευτές Συντυχάκης Μανώλης, Κομνηνάκα Μαρία και Μανωλάκου Διαμάντω κατέθεσαν στη Βουλή ως αναφορά την επιστολή του Συλλόγου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου Κρήτης, στην οποία οι εργαζόμενοι επισημαίνουν τις τραγικές επιπτώσεις στη λειτουργία του νοσοκομείου, λόγω των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό έπειτα και από τις 33 αναστολές εργασίας συναδέλφων τους.

Οι εργαζόμενοι ζητούν να επιστρέψουν όλοι οι συνάδελφοί τους στην εργασία τους, να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος και να ενισχυθούν οι δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες και μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Το ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου Κρήτης δηλώνει ότι είναι υπέρ του εμβολιασμού για τον κοροναϊό, καλεί τους εργαζόμενους και τους πολίτες να εμβολιαστούν οικειοθελώς και εκφράζει την αντίθεσή του στην υποχρεωτικότητα και τις αναστολές εργασίας.

Σημειώνει ότι στις δύο εβδομάδες αυτές που τέθηκαν σε αναστολή 33 εργαζόμενοι του νοσοκομείου οι επιπτώσεις στη λειτουργία του είναι τραγικές ενώ ουδεμία προσθήκη προσωπικού έχει γίνει στο νοσοκομείο με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλα κενά σε κρίσιμες υπηρεσίες και το εναπομείναν προσωπικό να αναγκάζεται από τη διοίκηση σε υπερεργασία.

Συγκεκριμένα στην επιστολή – αναφορά αναφέρεται ότι:

Λόγω έλλειψης προσωπικού συγχωνεύτηκαν η καρδιολογική και παθολογική κλινική.

Για να βγουν οι εφημερίες, προσωρινά γίνονται μετακινήσεις παθολόγων από τα νοσοκομεία του Ηρακλείου.

Διπλοβάρδιες γίνονται στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού λόγω ελλείψεων με αποτέλεσμα το προσωπικό να βρίσκεται στα όρια της εξάντλησης.

Στα νοσηλευτικά τμήματα γίνονται συνεχώς μετακινήσεις νοσηλευτριών και συνεχίζεται η εφαρμογή εξαντλητικών και παράνομων προγραμμάτων εργασίας.

Στην τεχνική υπηρεσία υπάρχουν πλέον βάρδιες που το Νοσοκομείο δεν καλύπτεται από κανέναν τεχνικό.

Κενά υπάρχουν στη διοικητική υπηρεσία, όπου επίσης εφαρμόζονται παράνομα προγράμματα εργασίας και κόβονται τα ρεπό από τους εναπομείναντες υπαλλήλους.

Δείτε αναλυτικά εδώ την επιστολή του Συλλόγου Εργαζομών Γενικού Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου Κρήτης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Εμβολιασμοί – Τραγικές οι επιπτώσεις στο νοσοκομείο του Αγ. Νικολάου Κρήτης από τις 33 αναστολές υγειονομικών – Αναφορά στη Βουλή 1


Πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ