Επ. Ανταγωνισμού: Μνημόνιο συνεργασίας με την Αρχή Ανταγωνισμού του Ισραήλ

Στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με την Αρχή Ανταγωνισμού του Ισραήλ προχώρησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού, στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού για την ενίσχυση της διεθνούς παρουσίας της και της επιρροής της στην διαμόρφωση πολιτικών ανταγωνισμού τόσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσο και διεθνώς, καθώς και της επέκτασης της συνεργασίας σε διμερές επίπεδο με αρχές Ανταγωνισμού άλλων χωρών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας από τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Ιωάννη Λιανό και τη γενική διευθύντρια της Αρχής Ανταγωνισμού του Ισραήλ, Μ. Κόχεν, πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η υπογραφή του μνημονίου που έχει ως σκοπό την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο Αρχών, κυρίως μέσω της αμοιβαίας ενημέρωσης για νομοθετικές εξελίξεις, αποφάσεις και διαδικασίες εφαρμογής των κανόνων ανταγωνισμού, της συνεργασίας στη μεταφορά τεχνογνωσίας και της υλοποίησης κοινών προγραμμάτων, αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα μπροστά για την διεθνή δραστηριότητα και εξωστρέφεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού. 


sofokleousin.gr