Επενδύσεις για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης

Καινοτόμες παρεμβάσεις για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής σχεδιάζει η κυβέρνηση, η οποία θέλει ένα σημαντικό μέρος εκ των 4 δισ. ευρώ που προβλέπει το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για ιδιωτικές επενδύσεις και θεσμικό μετασχηματισμό να διοχετευθεί για τον περιορισμό της «μαύρης» οικονομίας.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν σήμερα από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας περιλαμβάνει σημαντικές μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, που περιλαμβάνουν περαιτέρω ψηφιοποίηση των φορολογικών υπηρεσιών, κωδικοποίηση και εκσυγχρονισμό της φορολογικής νομοθεσίας, δράσεις κατά του λαθρεμπορίου, ηλεκτρονική διασύνδεση των ταμειακών μηχανών και των POS με τις φορολογικές αρχές και τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης για τη διευκόλυνση των φορολογικών ελέγχων.

Η κυβέρνηση θέλει να αξιοποιήσει τους πόρους που θα εισρεύσουν από την ΕΕ για να αναπτύξει φορολογικά εργαλεία πιο φιλικά για την ανάπτυξη και τη βελτίωση της φορολογικής διοίκησης, περιορίζοντας παράλληλα την κατεύθυνση πόρων προς την παραοικονομία. Στη βάση αυτή, πέραν από την εν εξελίξει ψηφιοποίηση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων θα δρομολογηθούν και οι εξής μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις :


Πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ