Επίσημο: Η ολομέλεια της Ευρωβουλής ψήφισε εναντίον των κλειστών Λιγκών

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προχώρησε χθες σε μια σημαντική εξέλιξη και ήρθε σε ψηφοφορία το ζήτημα της αντίθεσής της σε κάθε Λίγκα ή διοργάνωση, που έρχεται σε αντίθεση με τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής και τα ιδανικά του.

Με 597 ψήφους υπέρ, 36 κατά και 55 απόντες τα μέλη της Ευρωβουλής υποστήριξαν την επιθυμία τους ώστε η αθλητική κουλτούρα της Ευρώπης, να είναι ευθυγραμμισμένη με τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κι αυτές είναι η αλληλεγγύη, η περιεκτικότητα, η βιωσιμότητα, στις διοργανώσεις που είναι προσβάσιμες σε όλους, την αθλητική αξία και τη δικαιοσύνη.

Η Ευρωβουλή, με το ψήφισμά της, όπως αναφέρεται στην επίσημη ενημέρωση, αντιτίθεται με σθένος στις διοργανώσεις που έχουν αποσχιστικό χαρακτήρα και που υποβαθμίζουν, βάζοντας κίνδυνο, τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ενωσης αλλά και τη σταθερότητα του ευρωπαϊκού αθλητικού οικοσυστήματος.

Εισηγητής του θέματος, ήταν ο Πολωνός Ευρωβουλευτής και πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, Τομας Φρανκόφσκι, ο οποίος, με αφορμή τη δημιουργία της European Super League και τους κινδύνους που μπορεί να επιφέρει, το έφερε προς ψήφιση στην Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας, όπου συγκέντρωσε θετικές τις 29 από τις 31 συνολικά ψήφους.

Τις προηγούμενες δύο ημέρες, η εισήγηση του Φρανκόφσκι, ήρθε προς ψήφιση στην ολομέλεια του Κοινοβουλίου, η οποία πήρε σαφέστατη θέση εναντίον των κλειστών Λιγκών και των αποκλεισμών.

Την απόφαση χαιρέτισε αμέσως η UEFA με ανακοίνωσή της την απόφαση της Ευρωβουλής. Είναι σίγουρα μία ισχυρή απόφαση που είναι πολύ πιθανό να αποτελέσει βάθρο λήψης αποφάσεων για την ανοιχτή νομική διαμάχη της FIBA και της ULEB με την Ευρωλίγκα.


Πηγή

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ