Έρχονται και στην Ελλάδα τα βρετανικά "Σούπερ μάρκετ των φτωχών"

Η βρετανική εταιρεία «Poundland» η οποία, κατά τους Financial Times, στοχεύει στον τριπλασιασμό του τζίρου της μέσα στην επόμενη δεκαετία, ετοιμάζεται για… απόβαση και στη χώρα μας, με τα «σούπερ μάρκετ των φτωχών».

Σύμφωνα με το Bloomberg, η εταιρεία σχεδιάζει να να ανοίξει συνολικά 300 καταστήματα στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, ενώ έχει βάλει στο «μάτι» ιδιαίτερα την Ελλάδα και την Ιταλία, για την αύξηση των εσόδων της θυγατρικής της Pepco, υπό την ομπρέλα της οποίας θα λειτουργούν τα νέα καταστήματα.

Η Poundland έκανε την εμφάνισή της στη Μεγάλη Βρετανία για πρώτη φορά το 1990, πουλώντας προϊόντα με κόστος μόλις 1 στερλίνα. Ο ιδρυτής της, Steve Smith, πούλησε την αλυσίδα των καταστημάτων έναντι 50 εκατ. στερλίνων.

Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος σε συνέντευξή του, έχει μεγαλώσει με το ρητό «Αν δεν δουλέψεις, δεν θα φας», ενώ όπως έχει σημειώσει μέχρι και σήμερα εξακολουθεί να βασίζεται οικονομικά στο «χαρτζιλίκι» που παίρνει από τη γυναίκα του.

Η εταιρεία αναμένεται να έρθει στη χώρα μας έως το 2024. Ήδη, αναζητεί τους κατάλληλους χώρους για να στεγάσει τα καταστήματά της, τα οποία θα λειτουργήσουν υπό την εποπτεία της Pepco Ευρώπης και τα οποία θα κινούνται στην έως τώρα πεπατημένη της εταιρείας, πουλώντας είδη ρουχισμού και διακόσμησης σε χαμηλές τιμές.

dete.gr


agrinio24.gr

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ