Ερντογάν: Δεν θα τερματίσουμε την επιχείρηση στη Συρία ό,τι και αν λένε

Η Τουρκία «δεν θα τερματίσει» τη στρατιωτική επιχείρηση που διεξάγει στη Συρία εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής την οποία στηρίζει η Δύση, διαβεβαίωσε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απορρίπτοντας τις «απειλές» που διατυπώνονται προς αυτήν την κατεύθυνση.

«Παρά τα όσα ορισμένοι λένε, εμείς δεν θα τερματίσουμε αυτήν» την επιχείρηση εναντίον των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) στη βορειοανατολική Συρία, δήλωσε ο Ερντογάν, κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας στην Κωνσταντινούπολη.

«Ποτέ δεν θα σταματήσουμε το βήμα που έχουμε κάνει κατά του YPG. Δεν θα σταματήσουμε ό,τι κι αν λέεο ο καθένας. Λαμβάνουμε απειλές από αριστερά κι από δεξιά, που μας λένε να σταματήσουμε», ανέφερε ο Ερντογάν.

Η Τουρκία εντατικοποίησε την Παρασκευή τις επιθέσεις της στη βορειοανατολική Τουρκία, κλιμακώνοντας την ισχύ των πληγμάτων κατά των Κούρδων ανταρτών, γεγονός που ήδη πυροδοτεί ανησυχίες για ανθρωπιστική καταστροφή

Σχεδόν ταυτόχρονα με τις δηλώσεις Ερντογάν, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν δήλωνε ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έδωσε την άδεια σε αμερικανούς αξιωματούχους να καταρτίσουν «πολύ σημαντικές» νέες κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας, μετά την επίθεση που εξαπέλυσε η ‘Αγκυρα στη βορειοανατολική Συρία, αλλά πρόσθεσε ότι επί του παρόντος οι κυρώσεις δεν ενεργοποιούνται.

Οι ΗΠΑ μπορούν να «εξουδετερώσουν» την τουρκική οικονομία «αν καταστεί αναγκαίο», δήλωσε ο Μνούτσιν.

kathimerini.gr

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ