Ερντογάν: Κανείς δεν μπορεί να την Τουρκία σε 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία, αυτή τη φορά δια στόματος του προέδρου της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος από το βήμα του τουρκικού κοινοβουλίου, έδωσε …συμβουλές στην Ελλάδα «να μείνει μακριά από προκλήσεις που θα οδηγήσουν σε καταστροφή για την ίδια και τον λαό της».

«Κανείς δεν μπορεί να περιορίσει τον ορίζοντα της Τουρκίας σε 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος, σε ένα δείγμα των βλέψεών του για την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

«Η ενθάρρυνση της Ελλάδας, που στρατιωτικοποιεί τα νησιά του Αιγαίου, είναι ασυμβίβαστη με τη λογική της συμμαχίας. Ξέρουμε πολύ καλά ποιος μετά από 100 χρόνια, έχει και πάλι εξαπολύσει πάνω μας την Ελλάδα. Με κάθε ευκαιρία λέμε ότι γνωρίζουμε το παιχνίδι που επιχειρείται να παιχτεί με αυτόν τον τρόπο. Συμβουλεύουμε την ελληνική διοίκηση να μείνει μακριά από προκλήσεις που θα οδηγήσουν σε καταστροφή για την ίδια και τον λαό της» πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Παράλληλα στάθηκε στη συμμετοχή του σε σύνοδο, μαζί με τους ηγέτες της Ρωσίας και της Κίνας, λέγοντας ότι «κάποιοι κύκλοι επιχειρούν να παρουσιάσουν τις πρωτοβουλίες μας στην εξωτερική πολιτική, ως μετατόπιση από τον άξονά μας. Πρόκειται για ενδυνάμωση του δικού μας άξονα διεξάγει ταυτόχρονα διαφορετικές διπλωματικές σχέσεις στη βάση των εθνικών μας συμφερόντων».

«Δηλώνω περήφανα ότι η τουρκική διπλωματία βρίσκεται διανύει μια από τις πιο επιτυχημένες περιόδους της των τελευταίων δεκαετιών. Η προσέγγισή μας στην ουκρανική κρίση είναι το τελευταίο παράδειγμα της εξωτερικής μας πολιτικής που έχει στο επίκεντρό της την ειρήνη, τη σταθερότητα, τον άνθρωπο», είπε ακόμη ο Τούρκος πρόεδρος.


sofokleousin.gr