Εθνική Ελλάδας: 32 παίκτες χρησιμοποίησε στα προκριματικά του Euro (pics)

Το μυστικό της επιτυχίας για τον Ότο Ρεχάγκελ αλλά και αργότερα για τον Φερνάντο Σάντος, για όλα όσα πέτυχε η Εθνική ομάδα μέχρι και το 2014, ήταν ότι η «γαλανόλευκη» συνιστούσε ένα… κλειστό club. Όχι με την κακή έννοια αλλά αντίθετα ήταν ένα γκρουπ που για να μπει κάποιος έπρεπε να έχει πρώτα αποδείξει ότι αξίζει να βρίσκεται εκεί, να αποτελεί μέλος της.

Και πάλι η ένταξή του γινόταν σταδιακά, με την κλήση να ακολουθεί ο εγκλιματισμός απλά με την παρουσία του ποδοσφαιριστή στην αποστολή, αργότερα έπαιρνε κάποια λεπτά και σιγά σιγά, αν το άξιζε, ενσωματωνόταν και ως βασικό μέλος της ομάδας. Αυτός ήταν ο κανόνας, μπορεί βέβαια να υπήρχαν και εξαιρέσεις.

Πλέον ή για την ακρίβεια εδώ και αρκετά χρόνια, με αποκορύφωμα την υπάρχουσα κατάσταση, κανόνας έχει γίνει η… εξαίρεση και η Εθνική θα μπορούσε εύκολα να χαρακτηριστεί και ως κέντρο διερχομένων. Πώς αλλιώς να χαρακτηρίσεις άλλωστε το γεγονός πως σε αυτά τα επτά παιχνίδια που έχει δώσει στα προκριματικά για το Euro 2020, έχουν χρησιμοποιηθεί ούτε λίγο ούτε πολύ, 32 ποδοσφαιριστές;

Για την ακρίβεια στον αριθμό αυτό φτάνουμε με τους Πασχαλάκη, Λημνιό και Χατζηδιάκο που πήραν στο ματς κόντρα στην Ιταλία φανέλα βασικού από τον Τζον Φαν’τ Σιπ.

Όσο για τον Παναγιώτη Χατζηδιάκο που στην παρθενική του κλήση στην ομάδα ξεκινάει και στην αρχική ενδεκάδα, είναι ο 609ος ποδοσφαιριστής, που παίζει στην Εθνική Ανδρών, στο 599ο αγώνα της ιστορίας της.to10.gr

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ