Έξι κρούσματα κορωνοϊού σε γηροκομείο στη Νίκαια (vid)

Συναγερμός σήμανε χθες στη Νίκαια, καθώς μετά από ελέγχους στο γηροκομείο «Μέλαθρον» το οποίο φιλοξενεί 39 ηλικιωμένους, εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το MEGA, πέντε ηλικιωμένοι και μια εργαζόμενη είναι θετικοί στον κορωνοϊό ενώ τέσσερα άτομα έχουν ήδη μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δύο ηλικιωμένοι, εμφάνισαν συμπτώματα και μεταφέρθηκαν στο «Τζάνειο» Νοσοκομείο του Πειραιά ενώ ακόμη τρεις ηλικιωμένοι εντοπίστηκαν θετικοί, χωρίς να έχουν εμφανίσει συμπτώματα μέχρι στιγμής και παραμένουν στο γηροκομείο υπό παρακολούθηση.

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Τετάρτη όταν στο γηροκομείο βρέθηκε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προκειμένου να κάνει έλεγχο σε εργαζόμενους και τρόφιμους.

Τα τεστ σε 25 άτομα, 14 εργαζόμενους και 11 ηλικιωμένους που διέμεναν στο γηροκομείο, ήταν όλα αρνητικά, ωστόσο την επόμενη ημέρα ένα άτομο ανέβασε πυρετό.

Άμεσα η επιχείρηση έλαβε την απόφαση να υποβληθούν όλοι ξανά σε έλεγχο, με τα αποτελέσματα να δείχνουν έξι θετικά κρούσματα: πέντε ηλικιωμένους και μια εργαζόμενη.


Πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ