Φαν΄τ Σιπ: «Ξέρω τι μπορούν να κάνουν Μανωλάς και Σωκράτης, να δούμε και τους άλλους»

Ο Τζον Φαν’τ Σιπ στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού παιχνιδιού με την Ιταλία τόνισε πως η εθνική μας ομάδα έχει ως στόχο να αντιστρέψει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και να παρουσιαστεί καλύτερη τόσο στο επόμενο Nations League, όσο και στα προκριματικά για το Μουντιάλ του 2022.

Παράλληλα χαρακτήρισε τα επόμενα ματς ως μια ευκαιρία για να δει παίκτες που δεν γνωρίζει τόσο καλά, αλλά ξεκαθάρισε πως Μανωλάς και Σωκράτης υπολογίζονται κανονικά. Ο Ολλανδός ανέφερε ότι θέλει να δει τους παίκτες του να είναι ανταγωνιστικοί, ενώ μίλησε για το τι δεν πήγε καλά και για το αν θα επηρεαστεί η ψυχολογία της ομάδας αν έρθουν άσχημα αποτελέσματα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός:

Την Ιταλία και τον στόχο της Ελλάδας: Ο Μαντσίνι έκανε πολύ καλή δουλειά και οδηγεί την ομάδα του στα τελικά. Έχει πολύ καλό επίπεδο η ομάδα του και με μία νίκη προκρίνονται οριστικά. Το έκανε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Το θέμα είναι να κάνουμε και εμείς το ίδιο. Δεν έχουμε πάει καλά ούτε σε αυτά τα προκριματικά και θέλουμε να προσπαθήσουμε να το γυρίσουμε. Πρέπει να αντιστρέψουμε την κατάσταση. Να πάμε καλά και να είμαστε στο Κατάρ αλλά και να παρουσιαστούμε πολύ καλά στο επόμενο Nations League. Αυτά τα ματς θα τα χρησιμοποιήσουμε για να δούμε ποιοι παίκτες θα μπορέσουν να μας βοηθήσουν στην συνέχεια.

Το πέρασμά του από την Ιταλία και τους Σωκράτη – Μανωλά: Είχα πολύ καλή εμπειρία με την Τζένοα στην Ιταλία. Τα ματς με την Σαμπντόρια ήταν πολύ καλά και είχα παίξει αντίπαλος με Μαντσίνι, Βιάλι και Γκούλιτ. Είχα σκοράρει σε ένα ματς. Θέλουμε να δούμε άλλους παίκτες. Ξέρουμε το τι μπορούν να κάνουν οι Σωκράτης και Μανωλάς. Πρέπει να δούμε άλλους παίκτες. Τους είπα ότι δεν θα είναι στα προσεχή ματς αλλά δεν σημαίνει πως δεν είναι μέλη της Εθνικής μας πλέον. Έχουμε μία μικρή δεξαμενή απ’ όπου μπορούμε να κάνουμε επιλογές.

Το τι περιμένει: Θέλω να δω να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο. Να δώσουμε μάχη, να παλέψουμε και να υπηρετήσουμε το πλάνο. Θέλουμε να χτίσουμε για το μέλλον. Δεν θα κοιτάξουμε τόσο το αποτέλεσμα αλλά θέλουμε κυρίως να δούμε ότι μπορούμε να σταθούμε και να είμαστε ανταγωνιστικοί.

Το τι δεν πήγε καλά: Υπάρχουν πράγματα που δεν έχουν λειτουργήσει για την ομάδα. Ναι υπάρχουν θέματα να δούμε όμως δεν είναι μόνο η άμυνα. Είναι το σύνολο. Θέλουμε να δούμε και νέους παίκτες να βγαίνουν μπροστά. Δεν έχουμε πολλές επιλογές ειδικά στα σέντερ μπακ και δεν έχουμε δει και πολλές τα τελευταία χρόνια. Θέλουμε να δούμε το πως θα λειτουργήσει αυτό. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να παλέψουμε.

Το εάν φοβάται ότι με τις αλλαγές που έχει κάνει θα έρθουν πολύ άσχημα αποτελέσματα που θα ρίξουν το ηθικό της Εθνικής: Δεν κατηγορώ κανέναν όμως τα αποτελέσματά μας για μεγάλο διάστημα δεν ήταν καλά. Δεν ήταν μόνο στα τελευταία παιχνίδια. Δεν φοβάμαι τίποτα και δέχθηκα αυτήν την πρόκληση. Ήρθαμε εδώ και μας είπαν ότι εάν δεν περάσουμε να ξαναφτιάξουμε την ομάδα. Όταν χτίζεις νέο σύνολο τότε μπορεί να μην έχεις καλά αποτελέσματα στην αρχή. Εάν πετύχεις ένα καλό αποτέλεσμα όμως αυτό είναι πάντα ευπρόσδεκτο.

 

to10.gr