Εύκολο / Προετοιμασία: 15΄, Ψήσιμο: 10΄
- 700 γρ. φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, κομμένα εγκάρσια στα δύο για να γίνουν πιο λεπτά και να ψηθούν πιο γρήγορα
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 500 γρ. πράσινες ταλιατέλες ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας μας
- 150 γρ. κάππαρη, καλά ξαλμυρισμένη και στραγγισμένη
- 20 μικρά ντοματίνια
- τα φύλλα από 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
- 10 – 15 φύλλα φρέσκου δυόσμου, χοντροκομμένα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 70 ml ελαιόλαδο
Διαδικασία
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε.
Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου για περίπου 2 – 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν καλά.
Προσθέτουμε τη μουστάρδα, τα ντοματίνια και την κάππαρη, ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε (αλάτι με φειδώ, διότι η κάππαρη εξακολουθεί και μετά το ξαλμύρισμα να είναι αλμυρή) και μαγειρεύουμε για άλλα 3 – 4 λεπτά ή μέχρι να γίνει.
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ελάχιστες κουταλιές νερό κατά το ψήσιμο του κοτόπουλου. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, το δυόσμο, το μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά.