Φιλέτο λεμονάτο στο τηγάνι


Ο συντομότερος τρόπος για να φάτε ένα υπέροχο πιάτο με τρυφερό κρέας φιλέτο. Μια τηγανιά υγιεινή και πεντανόστιμη.

Υλικά

  • 700 γραμμάρια φιλέτο μοσχαρίσιο σε λωρίδες
  • 2 μπουκέτα μπρόκολο
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • Χυμός 1/2 λεμονιού
  • Μπούκοβο, μαϊντανός, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι
  • Μαρινάδα για το φιλέτο: 1/3 φλυτζανιού σάλτσα σόγιας, 1/2 φλυτζανιού ελαιόλαδο, 1 κουταλιά μπούκοβο [προαιρετικά]

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε από την μαρινάδα του φιλέτου: αφού κόψετε το φιλέτο σε λωρίδες, βυθίστε το σε μπολ με όλα τα υλικά της μαρινάδας για 30 λεπτά ως 1 ώρα
  • Στο μεταξύ πλύντε καλά το μπρόκολο και βράστε τα μπουκετάκια για 1 ή 2 λεπτά σε νερό που βράζει και μετά περάστε τα σε κρύο νερό βρύσης
  • Βάλτε το ελαιόλαδο και 1 κουταλιά βούτυρο σε τηγάνι
  • Τηγανίστε το φιλέτο, χωρίς τα υγρά της μαρινάδας, 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά -Βγάλτε το φιλέτο στην άκρη
  • Προσθέστε το υπόλοιπο βούτυρο στο τηγάνι -Προσθέστε τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο ψιλοκομμένο και τα υγρά της μαρινάδας
  • Αφήστε να πάρει μια βράση και προσθέστε το μπρόκολο και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, ώσπου το μπρόκολο να ροδίσει και η σάλτσα να σωθεί
  • Προσθέστε το φιλέτο στο τηγάνι, ρίξτε το θυμάρι, λίγο ακόμη μαϊντανό, προαιρετικά λίγο ακόμη μπούκοβο και φετούλες λεμόνι, ανακατέψτε καλά, έτοιμο!

iefimerida.gr



Πηγή