Φωτιά – Αχαΐα: Ατέλειωτη η μάχη με τις φλόγες – 16 άνθρωποι στο νοσοκομείο (pics)

Η φωτιά στην Αχαΐα εξακολουθεί να μαίνεται, ενώ καθόλη τη διάρκεια της νύχτας οι επίγειες δυνάμεις έδιναν μάχη για να την περιορίσουν.

Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν και οι εναέριες δυνάμεις της πυρόσβεσης. Αεροπλάνα και ελικόπτερα έχουν αρχίσει τις ρίξεις νερού, ενώ οι επίγειες δυνάμεις επιχειρούν στην παραθαλάσσια περιοχή όπου εξακολουθούν να είναι διάσπαρτες οι εστίες.

Το σημαντικότερο πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει στη Ζήρια. Σύμφωνα με το patrastimes, σε ένα μέτωπο στα Δυτικά προς την περιοχή της Παναγοπούλας είναι δύσκολο για τις επίγειες δυνάμεις και τα πεζοπόρα τμήματα να επιχειρήσουν, εξαιτίας του γεωγραφικού ανάγλυφου.

Σήμερα το πρωί ο δρόμος Λαμπίρι-Άνω Ζήρια έκλεισε. Στην περιοχή γίνονται ρίψεις νερού από εναέρια μέσα του πυροσβεστικού σώματος.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι προσεκτικοί κατά τη μετακίνηση τους και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών.

Σκοπός της πυροσβεστικής είναι να τεθούν υπό πλήρη έλεγχο τα ενεργά μέτωπα της φωτιάς προτού πιάσει το μεσημέρι, αφού η πρόγνωση της ΕΜΥ κάνει λόγο για ενίσχυση των ανέμων στην περιοχή.

1627849389 119 Φωτιά – Αχαΐα Ατέλειωτη η μάχη με τις φλόγες –

Τους 16 έχουν φθάσει οι τραυματίες από τη φωτιά στην Αιγιάλεια. Στο νοσοκομείο του Αιγίου διακομίστηκαν 15 περιστατικά με αναπνευστικά προβλήματα.

Επτά εξ αυτών (έξι πολίτες και ένας λιμενικός) παραμένουν, σύμφωνα με την 6η Υ.ΠΕ., νοσηλευόμενοι για προληπτικούς λόγους. Η κατάσταση της υγείας τους δεν είναι ανησυχητική. Οι υπόλοιποι αποχώρησαν.

1627849389 320 Φωτιά – Αχαΐα Ατέλειωτη η μάχη με τις φλόγες –

vradini.gr


Πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ