Φωτιά Σταμάτα – Ροδόπολη: Χωρίς ενεργό μέτωπο – Σε επιφυλακή οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Για την εξέλιξη της πυρκαγιάς που ξέσπασε στη Σταμάτα αρχικά και επεκτάθηκε στη συνέχεια σε Ροδόπολη και Διόνυσο, ενημέρωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς. Μαζί του και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Δείτε την ενημέρωση:

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά πλέον η φωτιά είναι χωρίς ενεργό μέτωπο, ωστόσο οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή για τυχόν αναζωπυρώσεις λόγω των ανέμων κι επειδή εξακολουθούν να υπάρχουν μικρές διάσπαρτες εστίες. Οι κάτοικοι έχουν ξεκινήσει να επιστρέφουν στα σπίτια τους ενώ έκανε γνωστό πως η φωτιά ξεκίνησε από το κοιμητήριο Σταμάτας και στη συνέχεια επεκτάθηκε στις άλλες περιοχές.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, έχουν γίνει 4 προσαγωγές υπόπτων ενώ διεξάγεται έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς.

Νωρίτερα νέο μήνυμα ήχησε από το 112 στα κινητά των κατοίκων των περιοχών Σταμάτας, Ροδόπολης, Δροσιάς, Διονύσου, στο οποίο αναφέρεται να κλείσουν καμινάδες, παράθυρα, πόρτες για να μην μπουν στο εσωτερικό των σπιτιών οι καύτρες από την επικίνδυνη φωτιά που ξεκίνησε από τη Σταμάτα.

vradini.gr


Πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ