Φωτιά στην Ηλεία – Σοβαρές αναζωπυρώσεις σε δύο μέτωπα – Μια ανάσα από τα σπίτια οι φλόγες

Φουντώνουν ξανά οι φλόγες, στην Ηλεία, με την κατάσταση να είναι ιδιαίτερα κρίσιμη.

Αυτή την ώρα μαίνονται τα πύρινα μέτωπα στο Λάλα της Αρχαίας Ολυμπίας καθώς και στα χωριά Κολίρι και Λαμπέτι παρά τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι πυροσβέστες με δεκάδες οχήματα.

Μάλιστα σημειώθηκαν σοβαρές αναζωπυρώσεις σε δύο μέτωπα το Κολίρι και το Λαμπέτι, έξω από τον Πύργο.

Οι άνεμοι δείχνουν σιγά-σιγά να ενισχύονται και αυτό επιδεινώνει την κατάσταση ακόμα κι εκεί που οι φλόγες είχαν παρουσιάσει ύφεση.

Σύμφωνα με το patrisnews.com, οι φλόγες επίσης πλησιάζουν και τον οικισμό Ροζέικα στον Αμπελώνα ενώ στο μέτωπο της Αρχαίας Ολυμπίας είναι κοντά στον οικισμό της Νεμούτας και με πορεία να περάσει στο Νομό Αρκαδίας

Μια ανάσα από τα σπίτια οι φλόγες

Η φωτιά στο Κολίρι, έχει ξαναφουντώσει με τη βοήθεια του άνεμου και  οι φλόγες που αυξάνουν το μέγεθος τους αρχίζουν να πλησιάζουν απειλητικά τα  πρώτα σπίτια του χωρίου.

Ενισχυμένες είναι οι αστυνομικές δυνάμεις μαζί με την πυροσβεστική, στην περιοχή του Κολιρίου, καθώς υπάρχει κίνδυνος η φωτιά από την αναζωπύρωση να κινηθεί προς το χωριό, σύμφωνα με το ililalive.

Οι αρχές είναι σε ετοιμότητα έφοσον απαιτηθεί να εκκενώσουν το χωριό.

Οι φλόγες κινούνται απειλητικά προς Αρκαδία

Στο μέτωπο της Αρχαίας Ολύμπιας η φωτιά κατευθύνεται προς τον οικισμό της Νεμούτας και με πορεία να περάσει στο Νομό Αρκαδίας

Δεκάδες κάτοικοι από τα χωριά των δήμων Πύργου και Ολυμπίας χρειάστηκε να μετακινηθούν σε ασφαλές μέρος, καθώς ο βασικός στόχος είναι να μην κινδυνεύσει καμία ανθρώπινη ζωή.

Πολίτες ξαγρύπνησαν με τον φόβο, την ανασφάλεια, αλλά και την απόγνωση να τους κυριεύει. φ81628239539 826 Φωτιά στην Ηλεία – Σοβαρές αναζωπυρώσεις σε δύο μέτωπα –

Στις φλόγες ο Λάλας

Αδιανόητες είναι οι εικόνες από τον Λάλα, όπως μπορείτε να δείτε στα παρακάτω βίντεο και φωτογραφίες. Οι πυροσβέστες έδωσαν μάχες μέσα στο χωριό, σε μια πύρινη «κόλαση».

1628239539 632 Φωτιά στην Ηλεία – Σοβαρές αναζωπυρώσεις σε δύο μέτωπα –

Ακολουθήστε το apple iconστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο apple icon

Πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ