Φωτιές – ΟΣΕ: Αποκαταστάθηκε το σιδηροδρομικό δίκτυο στη Βαρυμπόμπη

Μετά την αποκατάστασή της από τον ΟΣΕ, σε πλήρη λειτουργία είναι η διπλή ηλεκτροκινούμενη σιδηροδρομική γραμμή Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

Αυτή είχε υποστεί ζημίες από την καταστροφική πυρκαγιά μεταξύ των χιλιομετρικών θέσεων 26+000 έως 29+000 και 35+000 έως 48+500, στις περιοχές Βαρυμπόμπης και Αγ. Στεφάνου-Αφιδνών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΟΣΕ, μόλις επετράπη από την Πολιτική Προστασία, το βράδυ της Κυριακής (8 Αυγούστου) τα συνεργεία του ΟΣΕ επενέβησαν άμεσα, με σκοπό να επιθεωρήσουν την κατάσταση στο σιδηροδρομικό δίκτυο και να διαπιστώσουν την επέκταση των ζημιών.

Εν συνεχεία επιδόθηκαν στις εργασίες αποκαταστάσεων. Η γραμμή ανόδου μεταξύ Αθήνας-Οινόης δόθηκε σε κυκλοφορία (πετρελαιοκίνητα), τη Δευτέρα (9 Αυγούστου).

Από την Παρασκευή (13 Αυγούστου) θα δοθεί στην κυκλοφορία, ολόκληρη η γραμμή πλήρως ηλεκτροκινούμενη, καθώς αποκαταστάθηκαν οι ζημίες σε ιστούς, κονσόλες, καλώδια ηλεκτροκίνησης αλλά και στην οπτική ίνα που ελέγχει την ηλεκτροκίνηση, η οποία επίσης αποκαταστάθηκε, ώστε να επανέλθει σε πλήρη λειτουργία το σιδηροδρομικό δίκτυο.

Η Διοίκηση του ΟΣΕ ευχαριστεί τους εργαζόμενους του στα συνεργεία Ελέγχου, Επιθεώρησης και Αποκατάστασης και τις συνεργαζόμενες με αυτόν εταιρείες, για την ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στην επαναφορά της γραμμής σε πλήρη λειτουργία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

vradini.gr


Πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ