Φούντας: «Ταλαιπωρήθηκα ποδοσφαιρικά πάρα πολύ, όλα είναι ιδανικά στην Ραπίντ»

Μπήκε απότομα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και έγινε μάλιστα βασικός στην ΑΕΚ των ειδικών συνθηκών της σεζόν 2012-13 όπου κατέληξε με τον υποβιβασμό της ομάδας στην Β’ Εθνική. Ο Ταξιάρχης Φούντας, τότε, αν και μόλις στα 17 του είχε δείξει ότι έχει όλα τα προσόντα για να κάνει μια πολύ καλή καριέρα όμως τα πράγματα για εκείνον δεν εξελίχθηκαν στην αρχή όπως τα ήθελε.

Ο ίδιος μίλησε στην «ΕΡΑ ΣΠΟΡ» και αναφέρθηκε στα δύσκολα χρόνια του ξεκινήματός του, τους ανθρώπους που είχε γύρω του και κοίταξαν να τον εκμεταλλευτούν αλλά και πως έφτασε στο σήμερα, όπου με τη φανέλα της Ραπίντ Βιέννης πραγματοποιεί μια εκπληκτική σεζόν έχοντας ήδη πετύχει επτά γκολ. Παράλληλα αναφέρεται στην ΑΕΚ την οποία όπως λέει δεν ξεχνά αλλά και την Εθνική ομάδα στην οποία θέλει να επιστρέψει.

Αναλυτικά:

«Υπέγραψα στην Σαλτσμπουργκ για 3 χρόνια, αλλά αποδείχτηκαν πολύ δύσκολα. Ήμουν ένα παιδί 17,5 χρονών και δεν γνώριζα πολλά. Το ίδιο κι ο πατέρας μου. Δημοσιότητα, μεγάλα σαλόνια, φανταχτερά πράγματα .Με πίεσε ο μάνατζέρ μου να φύγω απ την Ελλάδα να υπογράψω . Ταλαιπωρήθηκα ποδοσφαιρικά πάρα πολύ. Υπήρξαν φορές που με έβλεπα στον πάτο. Ήμουν χάλια ψυχικά. Αν δεις πόσες ομάδες άλλαξα, θα καταλάβεις πολλά. Δεν είχα τον σωστό άνθρωπο δίπλα μου ,να με συμβουλεύσει σωστά , ώστε να ορθοποδήσω, να αναπτυχθώ ποδοσφαιρικά.

Κατάλαβα αργότερα, πως κοιτούσαν μόνο πόσα λεφτά θα βγάλουν από μένα με τις μεταγραφές. Από την ΑΕΚ και την Εθνική βρέθηκα στη Γ Γερμανίας (Σόνεχοφ) λες και ζούσα εφιάλτη. Ευτυχώς δίπλα μου η σύζυγός μου (σε λίγο καιρό θα έλθει στον κόσμο ο γιός τους), δεν έχασε ποτέ το κουράγιο της και με στήριζε ψυχολογικά λέγοντας μου, πως θα έλθουν και οι καλές μέρες. Μετά την εμπειρία της Σόνεχοφ -2018-άλλαξα μάνατζερ πήγα στην Αυστριακή λίγκα ( Σεν Πόλτεν). όπου ξαναγεννήθηκα για να υπογράψω το καλοκαίρι στη Ραπίντ».

Για τη Ραπίντ Βιέννης: «Η Ραπίντ είναι μια ιστορική ομάδα και αισθάνομαι πολύ καλά ,γιατί με σέβονται και δίνω τα πάντα. Ο προπονητής με στηρίζει και μαθαίνοντας κάθε μέρα. Έχω υπογράψει 3ετες συμβόλαιο και πραγματικά θέλω να το εξαντλήσω, γιατί όλα μοιάζουν ιδανικά. Σκοράρω (7 γκολ),βοηθώ την ομάδα παίζοντας εξτρέμ αλλά και περιφερειακός

Για την ΑΕΚ: «Την ΑΕΚ την αγαπώ, γιατί έζησα καλές και καλές στιγμές. Κρατώ μόνο τις καλές, γιατί ήταν σχολείο για μένα η ομάδα. Με βοήθησε πάρα πολύ η ΑΕΚ ,καθώς μεγάλωσα ποδοσφαιρικά. Παρακολουθώ την πορείας της και θέλω να χει επιτυχίες».

Για την Εθνική: «Βρέθηκα επί Μαρκαριάν το 2015 στην Εθνική και δεν το κρύβω, πως επιθυμώ να ξαναφορέσω το εθνόσημο. Τα αποτελέσματα είναι άσχημα πολλά χρόνια και πρέπει να βρεθεί ο τρόπος να ξαναφορέσει η Εθνική τα καλά της.

Νομίζω πως όλοι πρέπει να βάλουν το εγω κάτω απ το εμείς, ώστε να δώσουμε χαρές στους ‘Ελληνες. Δεν βιάζομαι πάντως. Δουλεύω σκληρά εδώ στη Ραπίντ και ότι είναι να γίνει, θα γίνει. Άλλωστε ο θεός δεν αφήνει κανέναν που εργάζεται σκληρά».

to10.gr