Γαλατσόπουλος : «Είμαστε συμπαίκτες κι όχι συνεργάτες»

Στο κοινό όραμα που υπάρχει ανάμεσα στην ΕΚΟ και τον ΕΣΑΚΕ αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Λίγκας, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, στο πλαίσο της εκδήλωσης που έγινε το μεσημέρι στο Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, για την παρουσίαση του κεντρικού χορηγού της, αλλά και την έναρξη των κοινωνικών δράσεων «Make Your Point», ένα καινοτόμο για τα ελληνικά δεδομένα πρόγραμμα, το οποίο συνδέει το επαγγελματικό μπάσκετ με τους νέους ανθρώπους.

Αναλυτικά όσα είπε ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος:
«Η συνεργασία μας με την EKO, μια από τις μεγαλύτερες και πιο αναπτυσσόμενες ελληνικές επιχειρήσεις, δεν άρχισε φέτος με την Κεντρική Χορηγία της Basket League. Μαζί με τον ΠΣΑΚ, την EKO και τους ανθρώπους της, αναβιώσαμε ύστερα από τέσσερα χρόνια διακοπής -τον Φεβρουάριο του 2018- τον θεσμό του All Star Game, με απόλυτα επιτυχημένη διοργάνωση στην μπασκετούπολη Πάτρα.


Καρυπίδης: «Να συλλάβουν τον Κάκκο…» (vid)

Το 2019 η επιτυχία ήταν ακόμη μεγαλύτερη στη Θεσσαλονίκη, που το 23ο All Star Game συνδυάστηκε με την επέτειο των 100 χρόνων ελληνικού μπάσκετ, στο «λίκνο» του αθλήματος για τη χώρα μας και με το κατάμεστο από παιδιά και οικογένειες Αλέξανδρειο.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η συνεργασία μας με την EKO για το All Star Game συνεχίζεται και επιπλέον διευρύνεται, με την ανάληψη από την πλευρά της κορυφαίας ελληνικής εταιρείας πετρελαιοειδών της Κεντρικής Χορηγίας της Basket League. Για μας οι χορηγοί δεν είναι απλά συνεργάτες, αλλά συμπαίκτες, στην προσπάθεια να χαρίσουμε στο φίλαθλο κοινό συγκινήσεις, όμορφες στιγμές και θέαμα.

Επίσης, για μας η χορηγία δεν είναι μια απλή οικονομική συναλλαγή. Με τους συμπαίκτες μας θέλουμε να μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα για το μπάσκετ και για την κοινωνία. Ο αθλητισμός είναι παγκόσμιο κοινωνικό φαινόμενο. Ο αθλητισμός μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της κοινωνίας, γιατί αποτελεί έναν από τους πλέον ενδεδειγμένους τρόπους διαπαιδαγώγησης. Διδάσκει την ευγενή άμιλλα. Ότι χωρίς προσπάθεια δεν μπορούν να επιτευχθούν υψηλοί στόχοι. Πως πρέπει να σέβεσαι τον συμπαίκτη, τον αντίπαλο και τον ίδιο τον εαυτό σου.

Διδάσκει, επίσης, το ομαδικό πνεύμα και την αλληλεγγύη. Όπως ο αθλητής του μπάσκετ βοηθάει τον συμπαίκτη του για να νικήσει η ομάδα, έτσι και εμείς ο ΕΣΑΚΕ και η ΕΚΟ, ο Κεντρικός Χορηγός της Basket League, οφείλουμε να ανταποδώσουμε την αγάπη των φιλάθλων και να μεταδώσουμε στα νέα παιδιά τις αξίες του αθλητισμού.

Αυτές είναι οι επιδιώξεις των ενεργειών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, με την ονομασία «Make Your Point», που παρουσιάζουμε σήμερα. Είναι ένα καινοτόμο για τα ελληνικά δεδομένα πρόγραμμα, το οποίο συνδέει το επαγγελματικό μπάσκετ και την EKO Basket League με την κοινωνία και το πιο ευαίσθητο κομμάτι της, τους νέους ανθρώπους. Πρόκειται για ακόμη μια σειρά ενεργειών προς τον κοινό μας στόχο, να έρθει κοντά στο μπάσκετ η νεολαία του τόπου μας, να γεμίσουν τα γήπεδα της EKO Basket League από οικογένειες και παιδιά.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί ανακοινώνουμε την έναρξη των κοινωνικών δράσεων «Make Your Point», ενώ τα πρώτα δείγματα γραφής της EKO Basket League της σεζόν 2019-‘20 είναι εξαιρετικά. Το πρωτάθλημά μας είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό κι ενδιαφέρον, κάτι που επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι στις πρώτες οκτώ αγωνιστικές οι αναμετρήσεις με διαφορές έως πέντε πόντους αυξήθηκαν σε 17 από 13 στο ίδιο διάστημα την προηγούμενη σεζόν.

Βλέπουμε, επίσης, τις ομάδες του πρωταθλήματός μας να έχουν πετυχημένη παρουσία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, στην Ευρωλίγκα, το Basketball Champions League και το EuroCup. Ακόμη στην συντριπτική πλειοψηφία των αγώνων της EKO Basket League, πράγματι το κοινό αποτελείται από ανθρώπους, άνδρες, γυναίκες και παιδιά που αγαπούν και διασκεδάζουν το μπάσκετ.

Η υπόσχεση μας είναι ότι θα κάνουμε το παν για την επιτυχία του προγράμματος «Make Your Point», που είμαι σίγουρος ότι θα το αγκαλιάσουν οι τοπικές κοινωνίες και οι φίλαθλοι».

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ…


Πηγή

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ