Γερμανία: Έλληνας πλήρωσε 10.000 ευρώ για κέρινο ομοίωμα της Μέρκελ (vid)

Ένας Έλληνας εστιάτορας στη Γερμανία είναι μεγάλος θαυμαστής της Άνγκελα Μέρκελ. Τόσο, που παρήγγειλε ένα πανάκριβο κέρινο ομοίωμά της για να το εκθέσει στο κατάστημά του.

«Δεν θα έχουμε ποτέ ξανά καγκελάριο σαν και αυτήν» δηλώνει ο Αλέξης Βαΐου στο γερμανικό δίκτυο Butenunbinnen.

Με την ανακοίνωση της απόσυρσής της από την πολιτική σκηνή της Γερμανίας, στο τέλος της θητείας της, ο κ. Βαΐου θέλησε να την έχει μόνιμα κοντά του.

Αρχικά, είχε την ιδέα να κρατήσει το κέρινο ομοίωμα στο εστιατόριό του και να επιτρέπει τις φωτογραφίες με αυτό, με αντίτιμο των 5 ευρώ. Μετά, σκέφτηκε να έχει από δίπλα του κουμπαράδες, με τα χρήματα που θα μπαίνουν εκεί, να διατίθενται στους άστεγους.

Όμως, το πολιτικό γραφείο της Άνγκελα Μέρκελ του απάντησε πως δεν επιθυμεί να χρησιμοποιηθεί το πρόσωπό της για διαφημιστικούς ή οικονομικούς σκοπούς.

Μετά από αναμονή έξι εβδομάδων στο τελωνείο, ο ίδιος παρέλαβε το κέρινο ομοίωμα, το – μόλις – τέταρτο στον κόσμο καθώς άλλα τρία εκτίθενται σε μουσεία.

Αλλά τελικά, το κέρινο ομοίωμα της Μέρκελ δεν θα μείνει για μεγάλο διάστημα στο εστιατόριο του Έλληνα επιχειρηματία αλλά θα δοθεί δωρεά στο τοπικό γραφείο του CDU προκειμένου αυτό να εκτεθεί σε δημόσιο χώρο.

vradini.gr


πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ